tiistai 10. helmikuuta 2015

Messuosaston suunnittelu

Yhtenä tämän jakson tehtävistä oli siis messuosaston suunnittelu ammattiopistolle Taitaja2015-messuja varten, jotka järjestetään toukokuussa Turussa. Messuosaston tuli olla raikas, rohkea ja erilainen. Osaston suunnittelussa/ilmeessä tuli käyttää käsinpiirrettyjä linjoja/elementtejä.

Toteutimme tämän taas tuttuun tapaan tiimityönä. Meidän tiimi oli sama kuin jakson muotikuvaus tehtävässä, eli minä, Cecilia ja Emmi.

Messuosastomme idea oli sadussa ja taianomaisessa ympäristössä. "Heittäydy seikkailuun ja löydä unelmiesi opiskelupaikka".

Osastomme pääelementit olivat jätti satukirja tarinalla koulustamme, eläinfiguurit, yhtenäinen pukeutuminen + osasto, "kanto" pöytänä, jaettavat postikortit ja karkit sekä ilmeeltään yhtenäinen esite. Satukirjan toisella sivulla oli peili, jonka avulla voisi kurkista tulevaisuuteen.

Piirsimme osastoa varten eläinhahmoja ja niiden saamiseksi koneelle järkevästi sekä värittämisessä olikin sitten vaikeuksia. Lopulta piirsin kantta varten yhtenäisen kuvan jonka siirsimme koneelle, teimme sille vähän taikoja ja tulostimme ulos akvarelli paperille. Sen päälle sitten tehtiin väritys vesiväreillä ja skannattiin uudelleen. Se toimi. Samalla lailla tein sivuseinän kuvan kanssa. Eli akvarellilla vihreitä värejä kauniisti paperille ja skanneriin. Tuota samaa kuvaa päädyttiin käyttämään myös vaatetuksessa. Tunikat olisi painatettu kotimaiselle trikoolle ja teetetty ompelijalla kuntoon.

Kuusi suunnitelmaa oli ehdolla messuille ja valitettavasti tälläkertaa meidän suunnitelma ei tullut valituksi. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen työmme jälkeen ja lopputulokseen. Todella hieno oli "voittaja" työ ja mielestäni valittu työ ansaitsi tulla valituksi messuille! Hyvä Heta, Salla ja Nora!

Kuvissa näkyy meidän messuosasto-esittelyplanssi ja 1:20 pienoismalli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti