tiistai 20. toukokuuta 2014

Infografiikka / opetustaulu - Näyttötehtävä


Tehtävänannon aikaisia pohdintoja: "Meille annettiin tälle jaksolle vielä tehtäväksi infografiikka taulujen valmistaminen tulevaan Visualistipäivä- tapahtumaan ensi syksylle. Jokaiselle viidelle tiimille arvottiin aihealueet. Miesten pukeutuminen, naisten pukeutuminen, tyylit, typografia ja kattaus. Meidän tiimi sai kattaus aiheen. Siitä on vielä neljä eri ala aihealuetta. Rapu, brunssi, lasit ja fine dining. Itse sain tuon Rapu kattauksen toteutettavaksi.

Infografiikka taulu tehdään 70x100cm kokoiselle taululle. Siitä tulee ilmetä ainakin kattaus itsessään, käsitteitä ja tapakulttuuri. Aloitin hakemalla tietoa ja ideoita netistä. Aion toteuttaa taulun vähän sillai käsintehdyn tuntuisesti. Eli piirrän ehkä käsin joitakin kuvia jotka skannaan ja väritän sitten Illustratorilla. Valitsen jonkun kauniin fontin ja mietin miten taulusta saisi jotenkin tosi mielenkiintoisen näköisen ja hauskan."

Noniin, tässä lopputulosta. Monien pinnausten, googletusten yms. jälkeen päädyin tällaiseen liitutaulu ideaan. Hain tietoa netistä ja piirsin kotona mallista sekä päästä sopivia kuva-aiheita ohuella tussilla valkoiselle paperille. Skannasin piirrokset ja muokkasin ne Photo Shopilla niin, että ne on läpinäkyvällä taustalla ja käänsin värit, jotta sain ääriviivoista valkoiset.

Tänä aamuna kiltti tietotekniikka tuen ihminen tuli asentamaan yhdelle läppärille monta fonttia, jotka valitsin infografiaa varten. Valitsin ne sen mukaan missä oli eniten sitä käsintehdyn fiilistä.

Aloitin sommittelun ja jaoin aiheita eri "kategorioihin". Työstämiseen meni kyllä koko kuusi tuntinen päivä kevyesti. Tekemistä toki auttoi valmiiksi piirrettyt ja skannatut kuvat sekä jonkinlaisen luonnoksen olemassa olo.

Alunperin olin ajatellut värittäväni noita mun piirtämiä kuvia, mutta totesin jotenkin sen näyttävän liian täydeltä / moninaiselta. Näytti paremmalta näin. Täyttää yhtälailla käsintehdyn fiiliksen tunnun ja on samalla riittävän simppeli.

Tässä vielä taulun eriosat, jotta teksteistäkin saisi selkoa:


- MillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti