torstai 1. toukokuuta 2014

Myyntipuhe

Myyntipuhe - millainen on hyvä myyntipuhe? Miten se pitäisi aloittaa, miten lopettaa? Sen pitäisi vedota sopivasti tunteisiin. Oikeanlaisiin sellaisiin, muistoihin, arvoihin - johonkin, joka saa asiakkaan tms. valitsemaan juuri sen sinun jutun. Jutun jota myyt. Aloitanko vitsillä vai onko se liian rentoa? Kenelle puhun?

Marimekon äitienpäiväkahvitus suunnitelmien esittelyihinkin suunnittelimme myyntipuheet. Jokainen tiimi omansa. Meille tuli ajatus aloittaa esitys runolla. Yhdellä niistä äitienpäivärunoista, joita käytimme meidän suunnitelmaankin. Tässä vielä kuva meidän suunnitelmastamme, jonka keskiviikkona esittelimme asiakkaalle.Minä aloitin puhumisen meidän vuorolla. Esittelin meidän tiimin, eli ketä olemme. Etunimillä. Sen jälkeen kerroin aloittavamme pienellä runolla. "Onnen lintu lentää, kukkia se kantaa, äidille ihanalle, sylihin ne antaa." Kevyt ja suunnitelmaamme myötäilevä aloitus. Olimme jakaneet myyntipuheen neljään osioon, josta jokainen meistä kertoi yhden.

Myyntipuheen alussa kerroimme tunteisiin vedoten, että halusimme tehdä erilaisen idean, huomioiden se, että äitiyden ydinhän kai on äiti-lapsi suhde. Haluttiin tarjota mahdollisuus äitien nauttia päivästä yhdessä lasten kanssa.

Kerroimme, että yhden idean olimmekin jo esitelleet aiemmin asiakkaalle, eli tilan lattian maalaamisen, jonka tarkoitus oli tehdä hyvä ja kaunis pohja kaikelle muulle. Koko loppu suunnitelmalle. Tämän asiakas olikin jo ottanut toteutettavakseen. Annoimme tällä viestiä, että osan meidän suunnitelmaahan hän oli siis jo valinnut. Hih.

Kukat eli hortensiat valittiin siksi, että valkovuokkoja ei välttämättä enää saa kun kukkivat nyt niin kovaa vauhtia. Valkovuokkoja voisi tietysti laittaa lisäksi. Hortensiat ovat myös tietyllälailla näyttävämpiä ja ulos sopii hyvin isompi ruukku hortensia, joka ilahduttaisi siinä myös pitkälle kesään.

Joka pöydälle kerroimme tulevan erilaisia runoja kehystettynä. Yksi runo tulee myös ulos etuovelle mainos ständiin.

Edulliset pöydät ja jakkarat sekä kehykset on valittu ikeasta ja perustelimme, että vaikka loppusumma kuulostaa isohkolta, olisi se hyvä sijoitus tulevaisuutta ajatellen. Sitten olisi aina omasta takaa siistit ja toimivat kalusteet kyseiseen tilaan.

Vetosimme tunteisiin myös sillä, että äitien nauttiessa kahvituksesta ja outlet myymälän antimista (joka siis tulee kahvilan viereen) on lapsille järjestetty valvottua äitienpäiväkorttien askartelua. Lapset on toki huomioitu myös tarjoilussa mm. mehulla. Tarjoilut hoidetaan muuten asiakkaan päätöksien mukaisesti.

Outlet putiikki ja lasten askartelupaikka stailataan paikan päällä. Esittelimme planssista vielä sähköisen mainoksen (facebook & sähköposti kutsu kanta-asiakkaille) ja myymälän etuovelle tulevan "houkutus" julisteen.

Etuoven ständiin juliste


Lopetukseksi valitsimme musiikin. Kerroimme, että haluamme lopuksi soittaa esimerkin tapahtumaan tulevasta musiikista. Soitimme musiikin luokan kaiuttimista. Lopetus oli pehmeä ja antoi hetken tuumailla suunnitelmaa rauhassa - silmäillä vielä meidän suunnitelmaa.


- Milla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti