maanantai 5. tammikuuta 2015

Työssäoppiminen / glorian koti

Työharjoitteluni Glorian Kodissa sisälsi kaikenlaista. Muiden tehtävien ohella kiersin heti ensimmäisellä viikolla sisustustoimittaja Annan kanssa muutamissa Helsingin keskustan sisustusliikkeissä keräämässsä tavaroita lainaan kuvauksia varten.

Ennen kuvauksia pääsin Helin avuksi tapetoimaan studion seinän. Liisteröin ja mittasin ja Heli laittoi tapetin.

Seuraavina päivinä olikin jo Annan kuvaukset, joissa sain olla apuna ja seuraamassa. Studiokuvauksia oli useampia työharjoittelun aikana, mutta vähemmän kuulema kuin ennen. Valmiskuvien käyttö on lisääntynyt ja studiokuvauksia karsittu.
Sain työharjoitteluni aikana myös metsästää lukemattoman määrän erilaisia valmiskuvia sekä netin Koti Guru sivuston juttuja, että lehtipalstoja varten. Niitä ei aina ollut kamalan helppoa löytää ja siihen menikin yllättävän kauan aikaa koneella. Graafikot kokoavat sitten palstan lehteen.


Lehteen tuli viime elokuussa uusi päätoimittaja Tytti Kontula. Minun työssäoppimiseni aikana myös koko lehti uudistui ja myllerrystä riitti. Tässä pari palstaa ensimmäisestä uudistuneesta numerosta joulukuun lehdestä, joihin keräsin kuvat ja hahmottelin tekstit. Kuvia kerättiin sekä valmiskuvina valmistajien kuvapankeista sekä vanhoista numeroista selaamalla ja sitten graafikko sai etsittyä sen arkistosta.


Näyttötyöni on jo ehkä tuoreessa tammikuun numerossa, mutta siitä minä en saanut laittaa vielä kuvia ennen jutun julkaisua. Katsotaan kunhan nään lehden, että joko saisin siitäkin pistää kuvia.

Näyttötyönäni siis kehitin idean pientä sivun kokoista "itse teossa" palstaa varten, jonka nimikin jo kertoo varmasti idean eli siinä jotain kehitellään / tehdään itse tai muokataan vanhasta. Keksin idean, hankin materiaalit ja rekvisiitan sekä valitsin studiolla pinnat, jota vasten idea kuvataan. Hoidin kuvauksen valokuvaaja Piian kanssa sekä kirjoitin selventävän tekstin palstaa varten.

Pääsin myös pariin kotiin kun lehteen tehtiin kotijuttuja. Eli toimittajan ja kuvaajan mukaan ihan tavallisten ihmisten hienoihin koteihin päiväksi katsomaan kuvauksia. Se oli tosi hauskaa.

Päivitin viikoittain myös Glorian Kodin facebook sivuille jotakin.Pääsin työharjoittelun loppupuolella kahtena päivänä mukaan mainoskuvauksiin. Mainoskuvaukset toteutettiin lehtiuudistuksen yhteydessä lehden video / tv ja printtimainontaa varten. Näissä kuvauksissa pääsin silittämään ja silittämään ja silittämään. Sekä tekemään mm. vaahtoa kylpyammeeseen. Tuon yhden näistä olen ainakin jo nähnyt telkkarissakin. Nauratti kun tunnistin musiikin ja katsoin että mikä sieltä oikein tulee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti