lauantai 24. elokuuta 2013

Silittelyä


Silitystehtävä tärähti kotitehtäväksi meille visualisti opiskelijoille viikonlopuksi. Tuleehan ainakin osalle meistä se olemaan tärkeä ja miltei päivittäin tarvittava taito tulevaisuudessa. Varsinkin pukeutumisen / muodin saralla työskenteleville siinä riittää pikkutarkkaa puuhasteltavaa.

Täytyy nyt "häpeäkseni" tunnustaa, että myös minä taisin silittää ensimmäistä kertaa mitä tulee miesten kauluspaitoihin! Hieman jäi kaivelemaan jotkut rypyt kauluspaidassa ja jouduinkin todeta silittämisen olevan niksi hommia. Eli hyvät neuvot on kalliit myös tässä tapauksessa.

Olemme sopivasti menossa häihin viikon päästä, joten nyt on sitten miehellä sinne paita jo sileänä.

Näitä siis silittelin:


Miesten kaulus paita ennen ja jälkeen silityksen.


Ei siitä nyt ihan bueno tullut, mutta onhan tuossa nyt
ihan järisyttävä ero tuohon pakasta revittyyn :)


Kauluspaidan kainalo ennen ja jälkeen.


Kauluspaidan hihansuu ennen ja jälkeen silityksen.


Kauluspaidassa on joitakin sääntöjä missä järjestyksessä se "kuuluisi" silittää yms. Täytyy myöntää, etten takuulla noudattanut yhtäkään oppikirjaa tässä silittelyssäni - silittelin vaan menemään. Silitin sekä kauluksen, että kalvosimet molemmin puolin. Sitten hihat ja selän sekä miehustan ja nappilistan. Eniten päänvaivaa aiheuttivat hihansuun luona olevat taitokset (tässä paitamallissa oli hihassa rypytykset hihan ja kalvosimen saumassa.) ja selän yläosan muotoiltu kappale.

Jälkiviisaana menin katselemaan parempia ohjeita netistä ja täältähän löytyy mm. tällainen edu.fi:n saitti missä on vaihe vaiheelta opastettu mm. kauluspaidan silittämisestä.


Puuvilla tunika ennen ja jälkeen silityksen.


Kyllä tulee siliää - ai että!


Uudesta Seikkailu Muutto muumimukista kelpaa nyt särpiä
jotakin kiitos juomaa hyvän silitys session jälkeen.


- Milla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti