lauantai 24. elokuuta 2013

YouTube videon lisääminen blogi postaukseen


Moikka!

Hei itse taistelin hetken aikaa miten saada YouTube video isommaksi bloggerissa. En ole todellakaan  mikään koodailija ja taidan olla ihan alkutaipaleella edelleen tän bloggerin käytön opettelussa.

YouTube videon lisääminen postaukseen on itseasiassa todella helppoa. Painat tekstin luomisvaiheessa vain "lisää video" painiketta työkaluriviltä. Linkin ja kuvan lisäys painikkeen oikealla puolella. Valitset vasemmalle tulevasta valikosta "YouTubesta" ja etsit hakusanoilla tai laitat suoraan videon nimen siihen kenttään niin löytyy varmasti oikea.

Itse tein niin, että etsin ensin haluamani videon YouTuben kautta ja laitoin sen nimen sitten suoraan tuohon.
Kun lisäät näin videon se näyttää tältä:


Itse kuitenkin halusin videolinkin näkyvän isommassa koossa. Sen saat tapahtumaan seuraavasti:

Kun haluat videon isommaksi niin paina tekstin luomisvaiheessa työkalurivin vasemmassa reunassa olevaa "HTML" painiketta. Riippuen videon sijainnista jossain päin koodia on kohta: <embed width="320" height="266" (Jos video on postauksen lopussa on se myös lähellä koodin loppua ja päin vastoin). Sitten vaihdetaan noiden heittomerkkien sisälle vain isommat luvut ja painetaan "LUO" painiketta. Videon pitäisi nyt näkyä isompana. Itselläni se ei näkynyt vielä tässä tekstin luontitilassa eikä edes esikatselussa, mutta kun julkaisin postauksen - video näkyi jo isompana. Eli toimii!

Kokeilemalla onnistut. Voit aina laittaa videon uudelleen tai vaihtaa koodin takaisin ennalleen.

Suurennettuani HTML koodissa olevaa leveyttä ja korkeutta sama videolinkki näyttää tältä:


Kokeile vaikka!7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiva jos auttoi. Nykyään tiedän paremmankin tavan lisätä video postaukseen :) Eli menet YouTubeen ko videon sivulle ja painat alhaalta "jaa" kohdasta. Ilmestyy valikot; Jaa tämä video, upota ja sähköposti. Paina kohdasta "Upota". Siihen ilmestyy suoraan HTML koodi, ja alapuolelle kentät johon voit syöttää minkä tahansa koon videolle. Sitten vain kopioit tuon HTML koodin bloggerin tekstinluonti tilan HTML puolelle ja painat tietty LUO nappia päästäksesi taas takaisin normaaliin tekstin kirjoitus kohtaan. Kysy ihmeessä jos kaipaat neuvoja! Tämä oli ehkä vähän epäselvästi kirjoitettu :)

   Poista
 2. pystyykö youtube videota lisätä silleen, että esimerkiksi vlogi video näkyy vain blogissa ja jos sitä yrittäisi youtubesta etsiä se olisi ns. näkymätön? eli siis; youtuben kautta ei näkyisi mutta näkyisi vain blogissani? ja mitä numeroita itse kokeilit noihin kohtiin että sait tuon isoksi? kiitos jos vastaat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tästäkin postauksesta on kulunut aikaa ja lisään itsekin nykyään videot hieman erilailla. Toi näkymättömyys sun täytyy ite muuttaa you-tube tililläsi. Eli se video täytyy laittaa piilotetuksi. Näin sitä ei löydä youtuben hakukentästä tms. Vain linkin tietävävät pystyy sen näkemään. Eli esim. blogissasi se näkyy ja sitä klikkaamalla katsoja pääsee videoon käsiksi. Itse videon lisään nykyään menemällä videon you-tube sivulle ja klikkaan videon alapuolelta "jaa" palkkia. Ilmestyy valinnat: jaa tämä video, upota ja sähköposti. Valitse "upota". Sen valittua alapuolelle ilmestyy suoraan "mustattu" linkkikoodi ja sen alapuolelle laatikot mihin voit määrittää videon koon. Koko riippuu vähän sun blogin koosta, mutta esim. mulla sen leveys on muistaakseni 740. Mittasuhteet säilyttääkseen tulee käyttää vähän matikka päätä. Eli lisäät saman verran pikseleitä leveyteen kuin korkeuteen jos esim. oletus koko on 560x315 niin sit laitat 740x495. Sit kopioit sen koko koodi rimpsun siitä pidemmästä tekstilaatikosta. (joka siis on valmiina siinä ja koot muuttuu jos muutat niitä siinä alapuolella). Liität sen koodirimpsun blogin tekstinkirjoitus sivulla HTML-koodiin ja muokkaat postauksen muuten haluamasi laiseksi. Esim. keskitykset yms. Tää oli nyt todella pika pika vastaus toivottavasti tajuut edes jotain mitä koitan selittää :) Kysy uudestaan jos tarvii. Koitan sit ehtiä vastailee paremmin.

   Poista
  2. Tuossa yläpuolella on mun aiempikin vastaus jossa näköjään jo samaa selitänkin vähän :)

   Poista
 3. minkä kokoseksi itse laitat nuo? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni mulla on tässä blogissa nykyään kuvaleveys automaatilla 740pix eli laitan sen saman myös tuohon videon leveydeksi niin näyttää fiksulta.

   Poista