keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Maripuodin esittely

Tänään meillä oli sovitusti Maripuodin äitienpäiväkahvituksen suunnitelmien esittely. Eilen teimme viimeisiä silauksia meidän "planssiin" eli esittely tulosteeseen. Siinä hujahtikin sitten äkki arvaamatta melkein koko päivä, sillä tietokoneet ja kaikki tuntui olevan meitä vastaan. No, saimme kuitenkin tulostettua ja liimattua meidän tulosteen nätisti kapalevylle. Ja hieno tuli! Suunniteltiin valmiiksi myös tämän päiväinen myyntipuhe. Siitä tulossa postaus myöhemmin.Kymmeneltä tuli kaksi maripuodin naista kuuntelemaan meidän esityksiämme. Jokaisella tiimillä oli noin viisi minuuttia aikaa esitellä ideansa - myydä oma juttunsa asiakkaalle. Meidän vuoro oli viimeisenä.

Meidän kuningasidea - sellainen kun piti keksiä, oli erottua muista idealla, jossa äiti ja lapsi voi osallistua kahvitteluun molemmat. Eikö juuri se äiti-lapsi suhde ole se äitiyden ja äitienpäivän isoin juttu? Eli meillä lapset voisi tulla mukaan ja koska kahvitus on jo lauantaina 10.5 - voivat lapset ohjatusti askarrella äitienpäivä kortteja. Meidän ryhmän ihana Verna lupautui tuolloin olemaan käytettävissä ja ohjaamaan askartelua.

Meidän idea oli myös, että koko kellarin lattia maalataan vaalealla sävyllä, jotta tilasta tulee freesimpi ja miellyttävämpi oleilla. Tätä kysyimmekin jo aiemmin toteutuksen kiirrellisyyden vuoksi ja asiakas siitä innostuneena olikin jo maalarin palkannut.

Lisäksi ajatus oli, että tapahtumaan ostetaan IKEAsta neljä pientä kahvipöytää ja jakkaroita, joita voi hyödyntää tulevaisuudessakin, joten nyt mahdollisesti isolta tuntuva satsaus kantaisi tulevaisuudessa hedelmää. Tarjoilupöytänä toimisi vanha suorakaiteen muotoinen jo olemassa oleva pöytä, joka katettaisiin kauniisti pöytäliinalla ja tarjottavilla.

Joka pöydälle sekä etuoven ständiin tulisi jokaiseen erilainen runo - liittyen äitiin tiettykin. Kukiksi valitsimme toivotun valkovuokon rinnalle hortensian. Etuovelle isohkon ruukku hortensian, joka antaisi iloa vielä pidempäänkin ja pöydille maljakoihin hortensian oksan tai pikkuiset ruukku hortensiat.

Musiikiksi valittiin rauhallista ja ehkä hiukan eteeristäkin tunnelman luojaa. Tästä soitimmekin esityksemme päätteeksi pienen pätkän.

Teimme lisäksi mainoksen, jota yritys hyödyntäisi facebook sivuillaan, sekä sähköposti kutsuissa. Myös etuoven ständiin tehtiin houkutusjuliste, jossa kehotetaan kahville runon siivittämänä.

Kaikki saivat paljon kehuja töistään ja meidän ihkun opetkin kehuivat, että asiakkaalla oli vaikea valita kun kaikki olivat tehneet parastaan ja oltiin tosi tasavertaisia. 45 minuuttia meni asiakkaalla päätöstä tehdessä. Ensiksi paljastettiin valittu suunnitelma. Tälläkertaa se oli Sinin, Reetan, Emilian ja Emmin suunnitelma, jossa kantava teema oli suomen luonto ja linnunlaulu taustalla.

Mieltä lämmitti kuulla, että karsinta vaiheessa meidän tiimin suunnitelma oli ollut hyvänä kakkosena eli näitä kahta oli puntaroitu kauiten. Asiakas oli miettinyt, että haluaako tapahtumaan lapset mukaan vai ei ja oli päätynyt ratkaisuun, että päivä on suunnattu nyt äideille itselleen. Lisäksi he ihastuivat todella mm. valitun suunnitelman musiikkiin.

Tässä muiden tiimien plansseja omista ehdotuksistaan.
Ensimmäisenä valittu suunnitelma.

Tämä Sinin, Reetan, Emilian  ja Emmin suunnitelma valittiin.

Tässä Sallan, Lillin, Kaisan ja Neean suunnitelma.

Victorian, Repen, Noran ja Idan suunnitelma. 
Maaritin, Miian, Hetan, Petran ja Even suunnitelma.

Tässä vielä meidän planssi tulostettuna. Eli mun, Heidin, Vernan ja Eerikan suunnitelma.

Reetta ja Salla tutkailee vielä töitä "tuomion" kuulemisen jälkeen ;)
Vapun kunniaksi kaikki sopivat pistävänsä jotain tiettyä väriä päälle. Opet yllätti meidät näin :)

Tällainen oli tämä päivä ennen Vappua!
Perjantaina olisi vielä luvassa Autocad ohjelman opiskelua...

- MillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti