torstai 17. huhtikuuta 2014

Elämys shoppailu

Nicola Formichetti / New York. Kuva: archdaily.com / Pinterest.
Onko tämä elämys vai migreenistä kärsivän painajainen?


Elämyksellinen myymälätila ja elämys shoppailu? Mitä se sinusta voisi olla parhaimmillaan?

Rentoa shoppailua ihanan tuoksuisessa myymälässä, raikas ja avara ulkonäkö ja mukava rento musiikki? Ihana vastapaistetun leivän tuoksu luksus ruokakaupassa? Kaunis myymälä layout, joka avautuu tuhansiksi ideoiksi kun katselet ympärille? Elämys shoppailusta puhuttiin, kun opettajamme tarjosi meille uusia näkökulmia meidän Maripuoti tehtävään - suunnitella äitienpäivä kahvitus. Jokaisen tiimin tulisi tarjota jotain mieleenpainuvaa ideaa, elämyksiä, tuntemuksia, luoda mieleenpainuva kokemus. Joku kunigas idea, joka herättää tilan henkiin.

Mitkä kaikki sitten vaikuttavat meidän elämyksiin myymälässä? Mitkä ovat oleellisia asioita esillepanoissa ja myymälän layoutissa?

- Valaistus
- Tuoksu
- Materiaalit ja värit
- Äänet
- Musiikki
- Siisteys
- Tuotesijoittelu

Leviksen RED Pop-up myymälä New Yorkissa tämän vuoden helmikuussa. Kuva: retaildesignblog.net
Leviksen Pop-up myymälässä on mielestäni todella Raikas ja miellyttävä tunnelma. Tilana se on todella näyttelymäinen. Kallista, laadukasta, fressiä...

Adidas Originals store / New York. Kuva: retaildesignblog.net


Adidas Pop-up shop / Amsterdam. Kuva: Pinterest.


Mini pop-up shop Lontoossa. Kuva: archdezart.com / Pinterest

Kuva: retaildesignblog.net / Pinterest "MOMO is a Pop-Up Shop Made From Dozens of Recycled Windows"
Stella McCartney Pop-up shop kauppa lapsille. Kuva: retaildesignblog.net


Jokainen tiimi esitteli tänään missä menee projektin kanssa ja miten pyhien jälkeen jatketaan tehtävän parissa. Meidän tiimin idea meni uusiksi, jottei kahdella tiimillä ole liian samanlaista suunnitelmaa. Mulla lyö tämän jälkeen ihan tyhjää. Tuntuu ettei jotenkin pää toimi yhtään. Tila, johon kahvitusta suunnitellaan on hyvin rajallinen ja tosi matala. Se asettaa muillakin tavoin paljon rajoitteita suunnitelulle. 

Tiistaina ehkä jatkammekin toisen projektin parissa ja palaamme Maripuodin juttuihin keskiviikkona kun tarkotus olisi pyytää tarjousta maalaushommista... Elämyksiä luodaksemme haluaisimme raikastaa tilaa maalaamalla lattia ja kenties seinäpinnatkin uusiksi.


- MillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti