sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Esillepanoratkaisut, sanasto, visualistin työkalupakki

Viimeisellä työharjoitteluviikolla uusittu pöytä.


Sokoksessa esillepanoratkaisut on hyvinkin erilaisia vaihdellen tietysti eri tuoteryhmien kesken aika paljon. Kosmetiikka on esillä omissa hyllyissään. Osa seinällä ja osa keskilattialla matalammissa hyllyissä, joissa kaikissa on omat telineensä testereille ja tuotteille.

Sokoksella on houkutusalueita ja pöytiä, joilla on esillä kunkin osaston tuotteita. Pöydille viikataan vaatteita ja laitetaan esille vaikkapa uusimpia kenkämalleja. Sisäänkäynnin houkutusalueelle voidaan yhdistää tuotteita monista eri tuoteryhmistä.

Vaatteita on esillä viikattuina pöydillä ja hyllyillä, hengaroituna seinällä ja keskilattiatelineissä. Niitä voi olla ns. etunäyttönä eli vaatteen etupuoli on kohden katsojaa - tai sivunäyttönä, jolloin telineessä on vaate esim. pusero vasen hiha katsojaan päin.

Kengät ovat esillä hyllyillä tarkassa kokojärjestyksessä, piikkeihin henkaroituna tai pöydillä. Sporttipuolen kengät ovat seinällä omilla pikku hyllyillään, joista löytyy hintojen lisäksi myös tarvittavat tekniset tiedot.

__________________________________________________


Sanastoa - hmm... No tuo houkutusalue ja pöydät eli sisääntulon ja osastojen katseenkääntäjät - tarkoitus lisätä ostohalukkuutta. Sokoksella oli myös hauskoja lempinimiä esim. eri varastoille. Kukkavarasto - ei mitään tekemistä kukkien kanssa. Hih. Ja verhovarasto - ei sieltä verhoja löytynyt. Nihkuhengari taisi myös olla joku ihan oma sisäpiirin slangisana - kuvasi siis kumipintaista paitahenkaria joka todella on nihkeä ja pitää paremmin esim. neuleen paikallaan. En kyllä nyt saa päähäni sen kummempia sanoja ainakaan sellaisia, jotka olisivat minulle olleet vieraita.


__________________________________________________


Visualistin työkaluihin kuului lähinnä puhdistusaineet, luuttu, pölyhuiska, peruukkiharja ja hintakylttien kirjoitusohjelma. Apuna purkamisessa ja uuden laittamisessa oli kärryt ja pikku vaaterekki, johon vaatteita pystyi laittaa roikkumaan kun ne oli valittu sekä viedä vanhat pois. Apua esillepanoihin oli joissain tapauksissa ilmestyvistä kuvastoista, joista voi ottaa teemaa esim. houkutusalueen nukeille.


- MillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti