sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Ensimmäisen työssäoppimisviikon tehtäviä


Huh huijjaa mikä viikko takana! Jokapäivä menee käytännössä to-paikalla, sillä työaika ja matkat ovat sellaiset ettei paljon viikolla jää aikaa muuhun. Kivaa on kuitenkin ollut ja paljon olen saanut jo tehdä ja toteuttaa.

Suurimmaksi osaksi olen erittäin tyytyväinen tekemiini muutoksiin / intterien sisustuksiin. Jotkut kohteet ovat kyllä erityisen haastavia, mutta esimerkiksi eräs suuri myyntialue, joka jää isoon kulmaukseen oli mielestäni erittäin hajanainen. montaa eriväriä ja jotenkin sotkuinen habitukseltaan. Lisäksi minua suretti kaunis XL-Tuplakupla, josta oli polttimot palaneet ja se jäi ihan sohvan taa varjoon.

Tuumasta toimeen siinäkin. Apua tarvitsin kyllä polttimoiden vaihtoon Tuplassa, oli se sen verran haastavaa, mutta palkitsi kyllä tekijänsä. Lisäksi toin alueelle lisää keltaista väriä. Jos ja kun sitä siellä jo oli mm. Eero Aarnion Svan valaisin - ajattelin tuoda sitä hieman lisää saadakseni alueelle enemmän ilmettä. Vaihdoin peura-aiheiset sisustustuotteet toisaalle, missä niitä olikin enemmän ja toin tähän lisää keltaista, hopeaa ja kissatyynyjä. Vein pois monen kirjavat tyynyt, pinkit, liilat ja turkoosit.

Alueella oli esillä juuri Aarnion valaisimia; Ghost, Svan, Tuplakupla, Flamingo ja Nukkumatti. Alue oli ollutkin ennen "desing" valaisinten aluetta. Yrjö Harsian Taifuuni on myös tuolla kulmauksessa. Päätin siis siirtää sinne myös Aarnion Cake- kattovalaisimen sekä valkoisen ja keltaisen "Suutarinlamppu" kattovalaisimen. Laitoin molempiin Svaneihin myös polttimot. Aina jos valaisimeen vain saa valon päälle niin luo kyllä ihan toisen kuvan tuotteesta. Ilme muuttui kyllä paljon yhtenäisemmäksi ja on nyt rauhallinen sekä valaisimet enemmän esillä.

ENNEN

JÄLKEEN

Nyt iso Tuplakupla näkyy ihan pääkäytävälle asti nätisti sohvien välistä, sekä ulos ikkunasta kadulle. Alue jatkuu siis kuvissa katsottuna vasemmalta oikealle isona kulmauksena.

Tämä tilaa jää kulmauksen keskelle. Tämä on JÄLKEEN kuva. Sohvalla oli pinkkejä tyynyjä.
Ja pöydällä iso turkoosi tarjotin.

ENNEN - JÄLKEEN

Toiseen päähän kulmausta vaihdettiin myös sopivampi kattovalaisin ja vaihdoin sisustustekstiilit. Turkoosit pois ja hopeaa tilalle. Menee taemman tilan keltaisen kanssa yhteen ja sopii tähän nurkkaukseen tähti- ja nukkumattivaloineen. Nukkumattiin kans valot päälle.

En tiedä kuinka se näissä kuvissa pelkästään näyttäytyy, mutta tila kyllä freesautui aikalailla. Minusta se on nyt rauhallinen kokonaisuus. Tila on todella täynnä sohvia ja nojatuoleja, joten mitään varsinaista intteriä siitä ei tehdä. Eli sisustustuotteet on aika minimissä.

Olen saanut tarvitttaessa apua ja mielipiteitä muilta myyjiltä. Osa inttereistä ollaan tehty yhdessä. Olen kuitenkin saanut tehdä paljon ihan itsenäisesti, joka on kyllä kivaa. Mutta esimerkiksi kattolamppujen vaihdoissa on kyllä tosi kiva, että ihanat työkaverit on apuna.


ENNEN - JÄLKEEN

Carolina-sohvat oli ennen esillä aika tylsässä intterissä. Suoraan sanoen. Väritön ja pliisu. Nyt siitä tuli lämmin, coyntryhenkinen houkutteleva huone.


ENNEN

Isossa intterissä on esillä paljon korkeakiiltoisia kalusteita ja iso valkoinen nahkasohva.
Ilme on aika moderni ja selkeä. Toisen puolen sohvapöytä oli vähän toisesta maailmasta.


JÄLKEEN

Ilme on punainen ja musta isossa intterissä ristiin. Eli toisella puolella punainen matto ja mustaa. Toisella puolen musta matto ja punaista. Sohvat vaihdettiin. Eli harmaa kangas kulmasohva meni muualle ja iso nahkainen mekanismi sohva tuli tilalle. Pitkulainen intteri tuli yhteinäisemmäksi ilmeeltään.

Tehtiin myös pari makkaria uusiksi ja yhden vaikean huoneen yritin parhaani mukaan uudistaa. Vaikea sen vuoksi, sillä kalusteet ovat tummaa pähkinänväristä petsattua koivua ja huoneessa on erittäin rajoittavat kukkakuosiset voimakkaat tapetit.

ENNEN - JÄLKEEN (tässä vielä hieman kesken.) 

Tässä huone vielä on keskeneräisenä. Mutta vaihdoin siis järjestystä hieman ja tuotiin tuo kaunis kattokruunu tänne. Lisäksi halusin räikeän turkoosin pois, jotta ilme tulisi "arvokkaammaksi".

Tästä kuvasta puuttuu vielä lisättyjä somistus juttuja, musta tyyny sekä lattiavalaisin tuolta kulmasta. Siihen laitoin valot niin tuo vähän lämpöä tähän huoneeseen. Tähän en ole hirveän tyytyväinen, mutta nuo tapetit ja kalusteet asettaa aikamoisia haasteita. Ja kuitenkaan kun mitä vain tuotteita ei ole vaan niillä on pelattava mitä myymälästä löytyy.

Ensiviikolla onkin luvassa ainakin kahden huoneen uudistaminen. Yhdestä intteristä lähtee kaapit yms. "keittiöön", joka sisustetaan ja katetaan kauniiksi. Tilalle tulee kauniita mustia vitriinejä ja uudet kuviot ;) Musta on jees sen takia, että saa vähän särmää muihin niin vaaleisiin sisustuksiin nähden. Näiden kahden kimppuun pääsen siis ensiviikolla. Lisäksi on luvassa jouluisempien esillepanojen laitto myyntipöytiin ja korokkeelle lähelle sisääntuloa.- MillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti