tiistai 26. marraskuuta 2013

Tuoteryhmät / tuotteet
Yhtenä tehtävänä jakson aikana on käydä läpi työssäoppimispaikan tuoteryhmiä ja tuotteita.


Askossa on seuraavia tuoteryhmiä:


Kovat - Kaikki nimensä mukaan kovat kalusteet - vitriinit, senkit, sohvapöydät, ruokaryhmät, ruokapöydät. Erikseen on ryhmiä; makuuhuoneenkalusteet, ruokailuhuone, kotitoimisto, olohuoneen kovat, kesäkalusteet ja rottinki, komerot.

Ympäriverhoillut / verhoillut - Sohvat, vuodesohvat, nojatuolit, päälliset.

Sängyt - runkopatjat, jenkit, moottoroidut vuoteet, joustinpatjat, sängynpäädyt, sijauspatjat.

Matot - aidot matot, eteismatot, käytävämatot, kudotut matot, puuvillamatot, muovimatot, taljat jne.

Valaisimet - kattolamput, lattiavalaisimet, pöytävalaisimet, plafondit, varjostimet jne. Valaisimet ovat esillä ympäri myymälää eli niillä ei ole varsinaista omaa osastoa. Kattovalaisimet ovat inttereiden (huoneiden) katossa ja pöytävalaisimet osana niiden sisustusta. Pöytävalaisimia on lisäksi jonkin verran esillä pientavarapuolen hyllyssä.

Pientavarat / piensisustus - kaikki piensisustustavarat, jakkarat, peilit, taulut, eteistavarat - naulakot, eteispenkit, kenkäkaapit, kattaus, kynttilät, erilaiset korit ja koriste-esineet

Tekstiilit - koristetyynyt, keittiötekstiilit, huovat, torkkupeitot, päiväpeitot, tyynyt ja peitteet.

Näistä kaksi viimeistä ryhmää on esillä myymälän etuosassa hyllyissä ja myyntipöydillä. Tuotteet laitetaan ryhmitellen hyllyyn eli kovat ja pehmeät pientavarat ja tekstiilit vuorottelevat hyllyissä luoden vaihtelua.


Osa sohvista, sängyt ja esim. ruokapöydät ovat esillä volyymialueina. Kaikki tuotteet selkeissä rivistöissä. Tässä kuvaa sänky- ja sohvaosastosta. Myös makuuhuoneista on omat intterit = huone esillepanot.

Matot ovat esillä omalla osastollaan. Osa matoista on esillä mattoseinällä, johon ripustetaan vaihtelevasti erilaisia mattoja nille tarkoitetuilla erityisillä kiinnikkeillä. Mattoseinä toimii samalla myös säilytystilana. Roikkuvien mattojen taa jää tilaa myyntikappaleille. Lisäksi mattoja on esillä pöydillä ja telineissä.

Asiakkaan ostaessa maton - se rullataan kauniisti ja pakataan mattoja varten olevaan muoviin. Muovi on putkilon mallista ja sitä on rulla tavarana matto-osastolla. Rullasta leikataan sopivan pituinen pätkä ja solmitaan päistä. Näin saadaan sopiva pussi kullekin matolle.Askossa on myös "verhoilu studio", josta asiakkaalle voi esitellä helposti tarjolla olevia verhoilukankaita kuhunkin tuotteeseen. Tarjolla on monia erilaisia kangas, nahka ja keinonahka vaihtoehtoja.


- MillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti