keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Esillepanoratkaisut, sanasto, visualistin työkalupakki


Yksi uudelleen sisustettu / stailattu huone. Siitä tuli kiva country-henkinen ja lämmin.
Tuotteet on myös houkuttelevasti esillä. Vaikket huomaisi tuota tyynyä myyntihyllystä
se saattaa iskeä silmään mielenkiintoisesta sisustuksesta.

Yhtenä tehtävänä to-jakson aikana on esitellä myymälän esillepanoratkaisuja, sanastoa ja visualistin tarvitsemia työkaluja.

_______________________________________________________ Esillepanoratkaisut...

Myymälässä on monenlaisia esillepanoratkaisuja. Pientavarat ovat hyllyissä väreittäin lajiteltuna. Tuotteet on laitettu esille vaihdellen luoden mielenkiintoa hyllyyn. Eli kaikki samat tuotteet ei välttämättä ole ihan juuri samalla kohtaa vaan kovat ja pehmeät tuotteet ryhmittää ja rytmittää hyllyä.

Myymälässä on Inttereissä eli huoneissa esillä kokonaisia sisustusratkaisuja. On makuuhuoneita, keittiöitä ja olohuoneita... Inttereiden teemat vaihtuu tasaisesti ja virikkeellisesti.

Inttereiden välissä on ristiinmyyntipisteitä, hyllynpäätyjä, joista myydään huoneen sisustukseen liittyvää tavaraa.

Tässä se vaikea huone mistä puhuin. Tällainen siitä nyt sitten tuli. Tänään juuri vaihdettiin nuo kellot seinälle kun edellinen myytiin ja oli viimeinen kappale. Viereiseen päätyyn eli ristiinmyyntipisteeseen tein numerotyynyistä hyllyesillepanon.

Lisäksi on myyntipöytiä ja korokkeita joilta myydään houkuttelevia pientavaratuotteita ja kokonaisuuksia.


Uusittu pöytä esillepano.

Volyymialueilta asiakas näkee silmäyksellä suuren määrän samaan tuoteperheeseen kuuluvia tuotteita. Esim. sohvat on tällaisina alueina esillä. Lisäksi sohvia on tietenkin esillä inttereissä, joissa ne pääsevät enemmän kodinomaisesti esille.

Valaisimilla ei ole omaa tuotealuettaan, vaan ne ovat esillä ympäri myymälää intereissä ja milloin missäkin. Valaisimet lisäävät inttereiden mielenkiintoa ja aitoutta.

_______________________________________________________ 


Sanastoa...

Olen oppinut seuraavia sanoja:

Intteri - Huone, joka sisustetaan ajankohtaisilla tuotteilla ja huonekaluilla.

Miljöö - Kokonainen intteri

Puolimiljöö - "kevyemppi versio" miljööstä, esillä ehkä vain sohvaryhmä ja muutama sisustustuote, ei välttämättä  huone. Voi rajautua muusta alueesta esim. puolikorkealla seinäkkeellä.

Ristiinmyynti piste - Inttereiden välissä olevia hyllynpäätyjä, joissa myydään huoneen mukaista sisustustavaraa.

Ständi - Hintaviestinnän teline, johon hintalapun saa seisomaan esim. ruokapöydän päälle tukevasti. Näitä on erikokoisia ja hieman erimallisia. Esim. A4 tai A5. (tämä nyt ei ehkä ihan uusi sana ollut)

Bussipysäkki - Iso lattiaständi, joka seisoo tukevasti omalla jalallaan. Pysäkkiin sopiva juliste on n. A2 kokoinen.

Hiirenhäntä - Hintalappu (usein A5 kokoinen) kiinnitetään näillä muovisilla "hiirenhännillä" esim. kattolamppuun tai mihin vaan pientavaraan kiinni.  Hiirenhäntä muistuttaa vähän nippusidettä. Siima käännetään lenkille ja sen päät kiinnittyy toisiinsa. Avataan katkaisemalla.

Ympäriverhoillut - Sohvat ja lepotuolit ovat ympäriverhoiltuja tuotteita. Siitä nimitys.

Kovat - Kovat käsittääkin lähes kaikki muut huonekalut ympäriverhoiltujen jälkeen. Lipastot, senkit, vitriinit, ruokapöydät yms. Koviahan nuo ovat...

_______________________________________________________ 


Visualistin työkalupakkiin on tähän mennessä minun to-paikallani kuulunut...

Rullamitta, a-tikkaat, ruuvimeisseli, kuusiokoloavaimet, akkuporakone, vasara, teippi, ruuvit, naulat, pölyhuiska. Olen saanut lisäksi selailla ketjun omaa esillepano ohjeistusta / opasta. Sieltä on tullut joitakin sanoja tutuksi.

Loppukevennyksenä työkalupakin tarpeisiin tulee lisätä hyvä haba. Se on suureksi hyödyksi sillä jotkut sohvat ja esim. myymälän väliseinät painaa julmetusti. Minulta kyllä kysyttiinkin ennen paikan antoa jaksanko tehdä kovin fyysistäkin työtä. Sitä tämä todella on ollut. Varsinkin kun olen sellainen tukkaputkella tyyppi niin kyllä huonompi voimaisena olisin aika suuressa liemessä. Eli onneksi saatoin suht hyvällä omalla tunnolla sanoa jaksavani noita kaluja liikutella. Kyllä silti vähän jännitti kun salilta on tullut taukoa. Hyvin on mennyt. Tosin aika loppu sitä välillä on.

Lisäksi on käytetty pumppukärryjä joidenkin tavaroiden siirtelyyn, polttimoita on vaihdelu lamppuihin, joten niiden olin paikka olisi syytä olla tiedossa.

Tänäänkin olen hikipäässä saanut laitettua monta esillepanoa ja hyllyä uusiksi. Illalla hieman kuvailin uusia pöytiä ja huoneiden sisustuksia. Siitä luvassa enemmän seuraavassa postauksessa...


- MillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti