sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Inspiraatiota ja trendejä kotimaan ulkopuoleltaEtelän lomalla löytyi myös kiinnostavia juttuja muodin maailmasta. Kivoja näyteikkunoita ja juttuja joita en ollut Suomen vaatekaupoissa noteerannut vaikka juuri kävin niissä pyörähtämässä viikko-pari ennenkuin reissuun lähdettiin. 

Menomatkalla lentokoneessa ehdin sivistää itseäni ja luin alan lehdestä tikkien / tikkausten olevan kuuma juttu muodin maailmassa. Mitä pienemmät tikkaukset ja ohuempi toppaus tai materiaali, sitä hienostuneempi kokonaisuus. Sporttiseksikin mielletyt tikkikuosit tulisi yhdistää yksinkertaiseen materiaaliin jolloin kaikki ei rävähdä silmille.

No, perillä tikit pomppivat silmille tietysti sitten joka paikassa. En olisi arvannut syytä jos en olisi lukenut tuota juttua. Mutta näin ollen tiedostin sen näkyvän monessa paikassa. Perinteisinä ruutu- ja raita tikkeinä laukuissa, kengissä, saappaiden varsissa, nahka ja biker-takeissa sekä monenlaisina kuvioina gollegepaidoissa. Niissä oli sekä tavallista ruutua ja salmiakkia, että erilaisia kukka ja timantti ompeleita. Syy siihen miksei niistä ole kuvia selviää myöhemmin...


Pimkie & super hinnat.


Stradivarius & loma terveiset.Otin ensin Bella Vista ostoskeskuksessa muutamat kuvat parin liikkeen näyteikkunoista kun oltiin tehty ostoksia. Mentiin sitten uuteen viime keväänä valmistuneeseen El Tablero ostoskeskukseen. Siellä huomion herätti Bull & Bearin myymälä. Todella erilaiset ja edukseen erottuvat myymäläkalusteet ja esillepanot. Sisääntulossa oli kiintopisteenä nukkeryhmä joka seisoi suoraan lattiatasolla. Korostuksena oli käytetty nerokkaasti ja erilaisesti mattoa, josta tuli mieleen lähinnä Perulaiset vaikutteet. Kuin tilkkutäkki tehtynä Perulaisista käsitöistä. Mikä tuo matto nyt sitten oikeasti olisi? Samoja mattoja oli myös myyntipöytien alla. Myös tuotesuojaportit oli huputettu neulepusseilla, joissa oli tuo Perusta tai Marokosta muistuttava kuosi koristeena.

Päätyseinällä oli hauska yksityiskohta halkopuista ja kaakeloitu seinä. Ympäri myymälää meni marokkolaistyylinen lasitiilin päällystetty seinä. Puhdasta puu pintaa, lasitiiliä ja kaakelia näkyi myös jokapaikassa. Nuorekas, erilainen ja hauska kokonaisuus.

Seuraavaksi ajattelin ottaa Zaran näyteikkunasta kuvaa, mutta sitten Olli sanoi, että hei täällä ei varmaan saa kuvata, että vartija tulee. No, hänen tapa on aina vitsailla sillai ja olin vaan, että niin varmaan, että jos nyt otan vaan ulkopuolelta niin eikai se haittaisi. "Ei kun ihan oikeesti tuolta tulee joku vartija." Mä käännyin ja sieltä tuli komea nuori vartija joka sanoi ihan ystävällisesti, ettei siellä saanut kuvata. Ei sisällä liikkeissä, ei ei ei... "Okay, im sorry!". No, ei sitten kuvattu enempää missään! Onneksi tuon Bull & Bearin inspiroivan kaupan ehdin ikuistaa.
Tulisipa Suomeenkin pienempiikin ostoskeskuksiin, joitain ispiroivia ja aidosti erityylisiä liikkeitä. Olisi ihan tervetullut tuulahdus! Vaikka kai se on niin, että itse on vaan niin tottunut H&M:n, Veromodan yms. isojen ketjujen myymälöihin, että nämä, joiden liikkeet suomesta puuttuvat tuntuvat siksi paljon kivemmilta.

Tutki lisää liikkeiden tarinaa:

pimkie.de Tanskalainen vaateketju, jonka Saksalainen verkkokauppa toimittaa myös Suomeen.

pullandbear.com Espanjalainen vaateketju, jolla on reippaasti yli 800 myymälää 60 maassa. 
Lähimmät myymälät löytyvät naapurimaistamme Ruotsista ja Virosta.

stradivarius.com Stradivariuksella on liikkeitä 46 eri maassa. Lähin niistä sijaitsee Virossa.

Stradivarius.com -> Company -> Stradivarius Store:

"Stradivarius brings the latest fashions to a comfortable, welcoming store with a sophisticated, relaxed atmosphere, where buying becomes a thoroughly pleasant experience. The Stradivarius store brings together exclusive designs and special, carefully created materials that make it a welcoming environment, unique items which together with the fashion collections produce a modern, urban vibe. Black fills an atmosphere of dimmed lighting, with areas of light and darkness that give the store an almost theatrical feel."


- Milla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti