torstai 5. joulukuuta 2013

Työnkuva, tiimityö, eri toimijoiden roolit, työviikkokuvaus


Työnkuvani työssäoppimispaikassa on pääasiallisesti ollut todellakin visualistin hommat. Olen laittanut myyntipöydille uusia esillepanoja. Järjestänyt hyllyjä toiveiden ja ohjeistusten mukaisesti kuitenkin omaa silmää olen saanut käyttää ja tehdä osittain niinkuin parhaaksi olen nähnyt. Rakentanut korokkeelle sisääntulon läheisyyteen joulua yhdessä toisten myyjien kanssa. Paljon on myös järjestelty myymälää uusiksi. Sohvan paikat on vaihtuneet monesti, ruokapöytä osasto muutettiin ilmeeltään vähän erilaiseksi jne.

Huoneita eli inttereitä olen laittanut uusiksi sekä yksin, että yhdessä sisustusmyyjien kanssa. Olen lisäksi siivoillut myymälää. Siistin päivittäin intterit - oikaisen tyynyt ja huonekalut jos ne ovat liikkuneet. Vien paikoilleen muualle kulkeutuneita tavaroita. Olen myös mm. imuroinut lattialla esillä olevia mattoja ja huoneiden lattioita.


Tiimityö tulikin edellisessä hieman esille. Eli olen päässyt tekemään yhdessä toisten myyjien kanssa huoneiden sisustuksia. Tiimityö tulee esiin myös vakituisten myyjien kesken. Heillä on olemassa omat sääntönsä. Kukaan ei astu toistensa varpaille - ei vie toistensa asiakkaita. Kaikkia tietenkin palvellaan. Jokainen huolehtii, että myymälässä säilyy hyvä palvelu ja asiakkaat saavat tarvitsemansa. Tiimi ulottuu jossakin määrin jopa naapuriliike Sotkaan, joka kuuluu myös Indoor Groupiin.

Myymälässä on tällähetkellä neljä myyjää sekä myymäläpäällikkö. Myyjät vastaavat omista tuotealueistaan; kovista huonekaluista, pientavaroista, sängyistä ja sohvista. Myymäläpäällikö vastaa koko yksiköstä. Hän huolehtii mm. budjetoinnista ja työvuorojen tekemisestä,  käy mallistopäivillä ja osallistuu aluekokouksiin. Varastossa on lisäksi varastomiehet, jotka huolehtivat tulevasta ja lähtevästä tavaraliikenteestä.

Työviikkoni on koostunut erittäin vaihtelevista tehtävistä. Välillä tekemistä on enemmän välillä vähemmän. Alkuun tuntui, että paahdoin täysillä - hissutella kun en osaa. Nyt on ollut vähän rauhallisempaa kun intterit ja myyntipöydät sekä hyllyt on melkeimpä kertaalleen käyty läpi. Koko ajan voi kuitenkin huolehtia siisteydestä. Tälläkin hetkellä mietin mitä voisin jollekin sisustukselle tehdä uusiksi. Onhan jaksoin aloittamisesta jo reilut kaksi viikkoa, joten hyvinkin niitä ensimmäisiä inttereitä voisi alkaa pistää kokonaankin uusiksi.

Esimerkki tehtäviä toiselta työssäoppimisviikolta; inttereiden sisustusta, stailausta, järjestyksen muuttamista myymälässä, yleistä järjestelyä, sohvien yms. järjestelyä, myyntipöytien uusien esillepanojen tekeminen, esillepanojen / hyllyjen uusimista, mattojen / tavaroiden purkua ja hyllyttämistä, peilien ja taulujen esille laittamista / seinään ripustamista, hinnoittelua...Vaihtelevaa on siis tehtävien osalta ollut. Välillä on hieman hiljaisempaa, joten olen voinut rauhassa esimerkiksi kuvailla myymälässä tekemiäni esillepanoja häiritsemättä sen enempää ketään. Jaksoa on vielä jäljellä kaksi viikkoa, joten uusiakin juttuja varmaan ehtii vielä tulla. Niitä kohden siis mars mars...


- Milla2 kommenttia:

  1. Sulla on kivoja hommia harjoittelupaikassa :) Mukava lukea jonkun muunkin opiskeluasioista, kun itsekin opiskelen sisustusartesaaniksi!

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos! Kävin kurkkaamassa blogiasi ja liityin lukijaksikin. Sinulla on tosi kaunis koti. Täytyy ihan ajan kanssa tutkia blogiasi enemmän. Jään siis seuraamaan :)

    VastaaPoista