sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mie romahan - gallopin valmistusta...Heipsan! Aikamoista mielenhallintaa on täytynyt yrittää pitää yllä tässä istuimen valmistuksessa. Kommelluksilta ei ole vältytty - ja jakson nimen mukaisesti tuotetta on tarvinnut kehitellä. Myös värin valinnassa on vaikeuksia. Alunperinhän ajattelin maalata rungon kokonaan mustaksi. Puunväriseksikin se olisi ollut kiva jättää, mutta ko. yksilö ei suostunut täydelliseen yhteistyöhön kokoamisvaiheessa, joten päädyt oli pakko kitata ja siten myös käsitellä jotenkin. 

Tässä vielä kuvia valmistus vaiheista. Eli perus runko oli jo koottuna edellisestä kerrasta ja nyt oli vuoro valmistaa tuo päälliosa. Se tehtiin liimaamalla kolme lankkua yhteen puristimien avulla. Siitä höylättiin suurimmat pois ja hioin "tankin" eli käsittääkseni nauhahiomakoneen kanssa sen sitten pyöreään muotoonsa. Tankki on kivempi nimi - tankiltahan se näyttää.


Yhden päivän työstettyäni ja yön yli nukuttuani tulin kuitenkin siihen tulokseen, että päälliosan on oltava matalampi joten toistin samat työvaiheet. Opettaja auttoi ison höyläyskoneen kanssa ottamaan isoimmat pois ja sitten taas tankin kanssa tein muodot kohdilleen. Tämän jälkeen liimasin päälliosan rungon päälle.

Kun liimaus oli kuivanut kiikutin Gallopin hiomapöydälle ja viimeistelin reunat epäkeskohiomakoneen kanssa tasan runkoon nähden. Tuli aika magee. Joistain kohti sauma jäi vähän auki, mutta voi vitsi - runko oli nyt kokonaan valmis!

Kuva lainattu ihanan salakuvaaja Reetan blogista. Käy kurkkaamassa: renuts.blogspot.fi
Saapi nähdä mitä vielä tulee vastaan. Otin Gallopin kotiin, jotta kommeluksien jälkeen saisin kuin saisinkin sen kolot kitattua ja ajattelin samalla sen maalata. Olen nimittäin niiiiiin varma, että jos maalaisin hyvät vaatteet päällä tota koulussa saisin ne vaatteetkin sotkettua maaliin. Joten eiköhän näin ole helpompi.

Sain myös perjantaina ommeltua sen tähän tulevan jyvätyynyn kuntoon. Tai tarkemmin ottaen tyynyliinaan sisäpussin, johon ne jyvät tuli. Näin siksi, että varmasti pysyvät tyynyn sisällä eivätkä pursua mistään välistä ulos. Jeps!

Aiempiin postauksiin liittyen Gallopiin ja tuotekehitykseen pääset tästä.


- MillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti