tiistai 2. syyskuuta 2014

Corten seinän suunnittelua
Viimeviikolla parina päivänä puskettiin ruostutetusta teräksestä toteutettavaan seinään idoita eteenpäin. Luonnostelua, illustratorilla piirtämistä, ideointia... Eilen viimeisteltiin alustavia malleja ja tulostettiin ne mustavalkotulosteina nähtäville.

Tänään meillä oli väliarviointi uuden auto- ja logistiikka-alan koulurakennuksen arkkitehdin Tuula Tuonosen kanssa. Näissä värillisissä kuvissa ruskea merkkaa ruostuttettua Corten- terästä ja valkoinen reikää, joka leikataan vesileikkurilla. Mallit ovat vielä alustavia ja vaativat vielä työstöä. Itselläni oli esillä nämä kaksi kuvaa. Toinen, jossa on vanha kuorma-auto ja toinen, jossa toistuu eri automerkit rytmikkäästi vaihdellen.

Tuo tekstimalli vaatii vielä mm. "siltojen" teon kaikkiin kirjaimiin, jos haluan etteivät esim. a- ja o-kirjainten sisukset tipu leikkuu vaiheessa pois. Tosin arkkitehtikin mietti, että mitä jos ne vain tippuu pois? Sitä ja paljon muitakin asioita on punnittava ja kokeiltava ja on tuossa monta virhettäkin vielä mitä olen tässä huomannut. Ehkä ärsyttävin on mm. se, että Range Rover ei ole automerkki vaan myös tekstissä esiintyvän Land Roverin malli. Huomasin tämän itsekin vasta kun olin jo tuon koko seinän muokannut ns. kuntoon. No, läpikäymistä siis riittää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti