maanantai 24. maaliskuuta 2014

Näyttö - houkutusalueen uudistaminen
Heipati hei! Tänään menin jo aamu seitsemäksi Sokokselle sillä pika pikaa piti purkaa sunnuntaina loppunut 3+1 päivää tapahtuma pois. Kaikki materiaali, ilmapallot, pöydät, lavaesillepanot, hintakyltit ja tuotteet purettiin ja pakattiin pois. Kymmenen maissa tuli rekka hakemaan mm. pinkit muovikorit ja isot kasat kuormalavoja pois.

Tälle päivälle oli myös sovittu minun näyttötehtävä joten tänään todellakin riitti tekemistä ja päivä meni nopeasti.

Näyttötehtävänä uudistin myymälän sisääntulossa olevan niin kutsutun "houkutusalueen" 3+1 päivää tapahtuman jäljiltä. Houkutusalueen tehtävänä on esitellä houkuttelevia uutuuksia ja saada ihmiset ostoksille. Minun vielä tehdessä aluetta sain pari kivaa kommenttia siivoojalta ja asiakkailta.


"Sulla on Barbiet vaihtunu vähän isompiin nukkeihin" - Jep!
"Mun piti heti käydä ostamassa tuo valkoinen jakku se on niin kaunis" - Kiva :)
"Voikun sä laitat niin nätisti" - Kiitos!


Näytön vaiheet:

 • Houkutusalueen purku 3+1 päivien jäljiltä
 • Tehtävänanto (mitä houkutusalueelle tulee yms.) Sopiminen minkä tyylinen alueesta tehdään ja mitä sinne laitetaan.
 • Uusien vaatteiden etsiminen
 • Sopivien esillelaitettavien tuotteiden varmistus (mitä kannattaa olla esillä nyt ja mitä on tarpeeksi / uutta)
 • Vanhojen vaatteiden riisuminen + paikoilleen vienti
 • Pöytien uudelleen järjestely
 • pöytien pyyhintä
 • Nukkejen uudelleen vaatetus + stailaus + kengät + peruukit
 • Uusien vaatteiden + asusteiden hintojen poiminta
 • Stailaus/viimeistely (näkyvät hälyt pois yms.)
 • pöydälle esille laitettavien tuotteiden valinta ja esillepano
 • Hintakylttien teko + vieminen paikoilleen.


ENNEN / VAIHEESSA / JÄLKEEN


Katsotaan nyt minkä arvosanan saan näytöstä, mutta ihan suht tyytyväinen olen itse tuohon tekemiseeni. Aikaa siinä meni, mutta ottaen huomioon, että teen ekaa kertaa töitä mallinukkejen kanssa ja muutenkin tällaisen vähän fiinimmän pukeutumisen parissa niin pakostikkin siinä sujahtaa aikaa kulua. Tässä on niin paljon muistettavaa. Esim. tuota solmiota en osannut kauniisti solmia ulkomuistista. Osasin vain sellaisen yksinkertaisemman solmun, joten myymäläpäällikkö Marja opasti minulle kaksipuolisen solmun, joka on tasapainoinen ja kaunis. Tekemällä oppii...


- Milla2 kommenttia:

 1. Hei! Löysin blogisi kun etsin tietoa visualistin työstä, koulutuksesta ym. Oletko tehnyt postausta, jossa kerrot missä alaa voi opiskella, millaiset työllistymismahdollisuudet alalla on? Tai osaatko sanoa onko vaatetusartesaanin/somistajan/visualistin koulutuksissa paljon eroa? Oletko viihtynyt?
  Olen itse vasta alkanut tutkia ko. Alaa. Kiitos ajastasi ja jos jaksat vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua ;) En tiedä mistä aloittaisin, mutta jos nyt noista koulutuksista. Eli mielestäni vaatetusartesaani opiskelee vaatetusta. Meidän koulussa he ompelevat ja suunnittelevat vaatteita jne. jne. En siitä tiedä tarkemmin, mutta eroaa aika valtavasti varmaan meidän opiskelusta. Itse siis opiskelen Salossa, joka on käsittääkseni ainoa koulu, joka järjestää visualistin koulutusta noin pitkässä muodossa eli ammattikoulu muodossa (pk 3v yo 2v) Jossain Turussa päin on joku koulu, mutta heillä opiskelu kestää vähemmän aikaa. Onhan noita jossain muuallakin mm. helsingin suunnalla, mutten ole sen tarkemmin tutustunut niihin. Jokatapauksessa jos olen oikein käsittänyt niin meidän on ainoa näin "pitkä". Visualisti / somistaja on vähän sama. Somistaja / myyjäsomistaja on usein nimike kun työskennellään vaikka kaupassa tässä ammatissa. Näin mä ainakin muotoilisin asian näin pikaisesti. Somistajan koulutuksia on juuri noita lyhkäsempiä kai nimeltään.

   En ole ikävä kyllä siis tehnyt siitä sen tarkempaa postausta. Käsittääkseni alalla on suht hyvät työllistymismahdollisuudet. Meille sanottiin vuosi sitten pääsykokeissa että kaikilla ketkä valmistuu on työpaikat?! En ole varma pitikö tämä paikkansa. Kaupanalalle työllistyessä on ehkä parhaat mahikset tällähetkellä kun kaikki on vähän pulassa. Eli jos haaveilee vähän jostain erikoisemmasta paikasta (kuten minä) voi olla vähän heikkoa. Riippuu tietysti myös missä asuu. Helsingissä ja Turussa on tässä aika ajoin hyviä visu paikkoja avoinna. Muuallakin Suomessa toki on, mutta itselläni ei kyllä elämä anna tällähetkellä periksi muuttaa työn perässä mihinkään. Mutta töitä uskoisin olevan ainakin jos on valmis muuttamaan.

   Ja olen todellakin viihtynyt. Sai töitä tai ei niin kivaa on ainakin ollut opiskella. Tällähetkellä on menossa eka jakso, jolloin en tunne olevani ehkä ihan oikeassa paikassa. Minua kiinnostaa enemmän sisustuspuoli ja graafiset / tietokoneella tehtävät hommat. Mutta erinäisien mutkien kautta ajauduin suorittamaan tän hetkisen harjoitteluni Sokokselle. Eli siellä en ihan hirveästi ikävä kyllä viihdy koska en tunne oloani mitenkään kotoisaksi / innostuneeksi ympäristöstä. Luovuuteni jollain tasolla kuolee tuollaisissa paikoissa. Harmin paikka. Mutta ei auta kuin yrittää täysillä ja vetää jakso loppuun.

   Eihän tässä kauan enää olekkaan ja sit on jo viimeinen jakso tältä vuodelta... Kyllä tämä äkkiä onkin mennyt!

   Mutta jos tuntuu omalta alalta niin suosittelen ja suosittelen meidän koulua :)

   - M

   Poista