tiistai 4. maaliskuuta 2014

Työssäoppimisyrityksen esittely - Sokos


Heippa kaikki! Kevään työssäoppimisen olen Sokoksella. Sokos ei ollut alunperin suunnitelmissa, mutta kuten muissakin asioissa elämä voi joskus muuttaa suuntaansa. Niin kävi tässäkin ja ratkaisu tuntuu oikein mielekkäältä ja tuntui kivalta aloittaa siellä.

Suur Seudun Osuuskaupan toisessa Sokoksessa - Salossa on reippaat 1400 neliötä. Työskentelen jakson pääasiassa miesten- ja naisten pukeutumisen osastoilla. Nyt hieman taustoja Sokoksesta.
Sokos on S-ryhmän tavarataloketju, joka aloitti nykymuodossaan toimintansa jo 1984 City-Sokos nimellä. Myöhemmin nimi lyhentyi vain Sokokseksi. Suomessa on yhteensä 22 Sokos tavarataloa. Ensimmäinen Sokos avattiin Helsinkiin maaliskuussa olympiavuonna 1952. Sitä aloitettiin rakentamaan jo vuonna -39, mutta sota keskeytti suunnitelmat. Sokos oli käytössä nimenä laajemminkin S-ryhmässä, mutta 1980-luvulla se jäi sekaannusten välttämiseksi vain tavarataloketjun ja hotellien käyttöön. 
Myymälöiden tuotevalikoima vaihtelee tavaratalon koon mukaan. Suuremmissa tavarataloissa on myynnissä laajempi kirjo tuotteita kun taas pienemmät ovat keskittyneet esim. pukeutumiseen ja kosmetiikkaan. Tavaratalon tarjontaa täydentää usein myös mm. kauneushoitola, parturi-kampaamo tai vaikkapa S-ryhmän ravintolapalvelut.
Pukeutumisen puolella on saatavila useita merkkejä ja erihintaisia tuotteita. Sokokselta saat myös pukeutumisneuvontaa. Sokos tarjoaa elämyksellisen ja viihtyisän ostosympäristön, laadukkaat ja trendikkäät tuotteet sekä asiantuntevan henkilökunnan.
Sokokseen voidaan lukea myös sen rinnalle kuuluva Emotion- myymäläketju, joka myy kosmetiikkaa, luontaistuotteita ja alusvaatteita. Emotion myymälät sijoittuvat usein paikkakunnille, joilla ei ole Sokos tavarataloa tai isompiin kauppakeskuksiin.
Lähteet: s-kanava.fiwikipedia.
Sokoksella on myös oma verkkokauppa: www.sokos.fi. Sekä Sokoksella, että Emotionilla on myös omat facebook sivut. Sokoksen mainoslehtiä jaetaan mm. S-ryhmän asiakasomistaja lehden Yhteishyvän välissä. Lisäksi esim. jouluna ilmestyy erikseen jaettava mainoslehtinen, josta löydät ideoita ja tarjouksia ostoksiin.

Kuten verkkokaupassa, myös myymälöissä on miltei jatkuvasti menossa joku kampanja. Heti kun aloitin Sokoksella käynnistyi "kutsu kauneuteen" tapahtuma. Ja viikolla 12 on 3+1 päivät, joten tohinaa riittää. Näistä kenties lisää myöhemmin...

- Milla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti