lauantai 18. tammikuuta 2014

OmpeluPääsimme perjantaina tutustumaan koulumme vaatetuspuolelle ja miettimään tuotekehitys projektimme kiemuroita. Saimme tutustua teollisuuskoneisiin harjoitustyön muodossa. Jokainen teki itselleen kassin. Minun kassistani tuli tällainen kauppakassin taskullinen versio. Sisätaskua ajatellessani en halunnut, että tikkauket jäisivät ulkopuolelle näkymään. Heräsi ajatus kahdesta taskusta, jonka ajattelin ensin olevan mahdoton. Minähän ompelisin toisen kiinni ommellessani toista. You got it? Sitten tajusin, että tottakai se onnistuu - helpoiten tekemällä kaksi taskua. Ompelin siis ensin pienemmän sisätaskun ja sitten isomman ulkotaskun ulkopuolelle samaan kohtaan.

Vasta kassin ollessa valmis tuli mieleen, että olisi kiva saada se suljettua jotenkin. Laitoin siihen siis vielä tarranauhaa, vetoketju olisi pitänyt kuulema laittaa jo ihan alkuvaiheessa, joten se täytyi unohtaa. Hieno siitä kuitenkin tuli ja innostuin ihan kamalasti. Ihan vähän olen laina koneella kotona ommellut sitten yläasteen käsityö tuntien ja voi että tää oli kivaa! Ja noilla kunnon vehkeillä se oli niin ihanaa. Saumuri millä huolittelet ja kone hoitaa samalla ylijäämä kankaan leikkaamisen. Ja ah sitä silittämisen riemua kun teollisuus vermeet hoitaa sekunnissa sen mitä kotona hinkutat viisi minuuttia.


Laukku valmistui hyvissä ajoin ja pyysin lupaa tehdä vielä sisustustyynyt päälliset. Sain luvan sekä tehdä ne, että myös apua kivalta Kaisa opelta. Niistä tuli tosi kivat ja tyynyt kotona, jotka olin ajatellut niihin sisälle sopivat mainiosti. 

Kävin perjantaina  myös vaihtamassa yhden tuotteen kaupassa minkä olin ostanut ja valitsin tilalle tuon ovistoppari koiran, joka sattui olemaan hassusti samanlaista kangasta kuin nuo tyynynpäälliset. Meidän neiti tuli sitä tutkailemaan ja toimi kuvausjärjestelijänä. Hyvin toimikin. Kävi kääntämässä pehmokoiran parempaan asentoon. Vai mitä meinaatte?Tekstiilipuolella on koulussamme huippulaite, nimittäin tekstiilitulostin. Sitäkin saa käyttää tän projektin aikana. Katsotaan nyt mihin ratkaisuun päädyn sen osalta, mutta maksua vastaan saa myös tulostaa joitakin omia juttuja, ja minä haluankin kokeilla tehdä söpöt koira tyynyt. Yllätys yllätys... Ostin jo valkoiset tyynyliinat. Ensiviikolla pääsen siis ehkä jo testailemaan...


- MillaEi kommentteja:

Lähetä kommentti