keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kaksitvå / Osuuskunta päivä


Kuva: kaksitva.com / Helsinki10 legginsit.
Kuvat kuvakollaasiin: kaksitva.com mallistosta "Mexico".


Tänään 30.10 meillä oli kaikkien yhteinen O-päivä, joka aloitettiin kuuntelemalla tietopläjäys oman koulumme oppilaiden perustamasta Osuuskunta Saosaosta. Sen kautta opiskelijoiden on mahdollista tehdä töitä ihan oikeasti ja rehellisesti. Opiskelijan etuna on siinä se, että pystyy hyödyntämään koulun välineitä ja tiloja työskentelyyn - vaikka kesälomallakin. Saosaoon voi kuulua vielä opiskelun päättymisenkin jälkeen.

Asiakas tilaa tuotteen/palvelun - Saosaoon kuuluva opiskelija tuottaa sen - Saosao laskuttaa materiaalit ja työn asiakkaalta - Opiskelija saa palkan, jonka maksaa Saosao.


______________________________________________Seuraavana ohjelmassa oli Suomalaisen KAKSITVÅ:n esittely. Yrityksen perustivat Marjo Kuusinen & Piia Keto vuonna 2005 päättäessään myydä tuotteitaan Taideteollisen korkeakoulun Joulumyyjäisissä. Siitä se on pikkuhiljaa kasvanut ja alkanut elää omaa elämäänsä.

He kertoivat omaa tarinaansa, joka olikin aikamoinen seikkailu. Paikoitellen tarina kuulosti jopa liian hienolta ollakseen totta. Bileitä, maailman matkaamista, kidnappaus, hyppelyä New Yorkin katoilla... Mutta jos on riittävän sinnikäs ja on suuri sosiaalinen verkosto + osuu oikeaan paikkaan oikeaan aikaan niin voihan kaikki olla mahdollista. Niinkai ne kaikki yrittäjyyden menestystarinat syntyykin... Tämä nyt sattui kuulostamaan vaan tavallista villimmältä.

KAKSITVÅlta tulee vuodessa kaksi omaa mallistoa. Kevät/kesä ja syksy/talvi mallisto. Niihin kuuluu vaihtelevasti myös koruja ja laukkuja. Ne valmistetaan pääasiallisesti suomessa ottaen huomioon ekologiset lähtökohdat ja mahdollisuudet käyttää kierrätysmateriaaleja. Kaksikolla on lisäksi myös suunnittelutoimisto, joka suunnittelee mm. tuotteita ja tapahtumia.

Fiiliksiä päivästä ja KAKSITVÅ:n sanoista:

- Tee mitä haluat tehdä
- Tee oman näköisiä juttuja
- Tee mieluummin kuin jätä tekemättä
- Tärkein juttu on kuitenkin elää
- Ei mitään liian vakavaa / hauskaa tehdä töitä
- Raha on vain kuitenkin rahaa


KAKSITVÅ:lla on asiakkaita PMMP:stä Lumeneen ja heidän tuotteitaan myydään myös ulkomailla. Joku tuntee aina kaverin ja jotain kautta näitä hommia ja töitä on vain kuulema heille sattunut. Minulle yritys oli ihan uusi tuttavuus. Jos haluat tutustua lisää niin se onnistuu yrityksen kotisivuilta kaksitva.com, josta löytyy myös online shop. Tai katso kaksikosta tehty dokumentti YouTubesta.

Kuvat kuvakollaasiin: kaksitva.com mallistosta "Change of residence".

Kaksitvån paidan printti. Uusimman mallistonkin nimi on: "HOT LIFE NOW".


Vahamies ja ihana Heidi

Oli aika virittäytyä tekemisen tunnelmaan KAKSITVÅ:n leidien johdolla.

Saatiin tehtäväksi leikata lehdistä eri aiheisia kuvia. Joku kellotti aikaa ja musiikki soi taustalla. Ei tiedetty mitä tuleman piti. Muutama aihe leikeltiin ja lopulta kaikilta kerättiin omat leikkeet pois yhteen kasaan, josta jokainen kävi sitten kahmaisemassa sattuman varaiset leikkeet. Aiheena oli tuottaa printti jollekin asiakas yritykselle. No, ei se vieläkään siinä ollut. Joka leikkeen liimaamisen jälkeen paperi kierrätettiin seuraavalle. Nyt voi jokainen arvata, että lopputulokset oli todella kirjavia. Viimeisen kierron jälkeen käteesi jäi sattumanvarainen tyylikortti, joka piti esitellä ja "myydä" jollekkin yritykselle. Taisipa joku opettaja luulla, että esitellyt tekeleet olivat jokaisen omia.

Harmi kun en saanut kuvattua minulle viimeiseksi osunutta leikkaa-liimaa arkkia, mutta huh huijjakkaa! En kyllä ikuna sen näköistä saisi aikaiseksi :D Muikkelin naama minkä silmät oli peitetty Converseilla ja suu mansikalla, kuoharipullo ja olisko tepastellut itse David Beckham sellaisessa herrasmiehen metsästys teemaisessa villakangas puvussa...

Pää alkaa olla tämän päivän osalta ja oikeastaan koko jakson jäljiltä aika tyhjä! Ensiviikko vielä ja sitten alkaakin työharjoittelujakso.


- Milla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti