maanantai 7. lokakuuta 2013

Ristomatti Ratia / Saaristolyhdyt


Päivämme alkoi tänään Halikossa, Desing Hill myymälässä.


Aamu oli sumuinen kun ilma on taas lämmennyt.


Saimme tehtäväksemme tuottaa kuvat Ristomatti Ratian Saaristolyhdyistä, jotka ovat Salolaisen Pinetta-Tuotteen valmistamia. Olimme tänään kuuntelemassa toimeksiannon ja ohjeistuksen tehtävään. Pinetan edustaja, Design Hill:in yrittäjä Anu Pelander ohjeisti meidät tähän toimeksiantoon.


"Saaristo ja meri ovat aina olleet Ristomatille suuri inspiraation lähde. RISTOMATTI RATIA Saaristo-sarjan sisustustuotteiisiin kuuluvat mm. jo klassikoiksi muodostuneet Saaristo-kirstut, -avainkaappi, -seinäkaappi, -tarjotin, -hylly, -aterinlaatikko sekä -lyhty. Saaristo-sarjassa yhdistyvät ajattomuus, rento eleganssi ja toiminnallisuus." 
lähde: ratia.com


Lyhdyt kuuluvat Saaristo-sarjaan joka viettää ensivuonna 20-vuotis juhliaan. Saaristo-sarja sai alkunsa kirstusta jonka valmistus aloitettiin vuonna 1994.


Ristomatin kuvia esittelee Anu Pelander, joka itsekin on aikoinaan toiminut visualistina.


Kuvien tulee olla enemmänkin fiiliskuvia kuin varsinaisia tuotekuvia. Lyhtyjä oli jokaiselle tiimille lähtökohtaisesti kaksi kappaletta. Yksi iso 50cm ja yksi pieni 24cm. Saaristolyhtyjä on kolmea eriväriä, valkoinen, musta ja harmaa. Lisäksi yksi ryhmä sai kuvattavaksi Ratian suunnittelemat metallilyhdyt. 

Iso ja pieni lyhty voi olla, ja mielellään onkin samassa kuvassa, jotta kokoero näkyy. Iso on todellakin iso! Lyhtyihin laitetaan kynttilät palamaan. Saamme nekin käyttöön Design Hilli:n puolesta sovitusti.

Kuva tuotetaan Pinetalle, joka käyttää niitä suoraan mainoksiin sekä omille jälleenmyyjille / asiakkaille. Saaristolyhdyt ovat tällä hetkellä myynnissä ainakin Askossa, Prismoissa ja Kodin1-tavarataloissa.


Design Hill myymälää. Ristomatin Saaristokirstut, lyhtyjä ja tekstiilejä.


Kuvien fiiliksiä:


                      - Puhdaslinjainen
                      - Raikas, simppeli
                      - Vanhoja tavaroita / elämään liittyviä elementtejä
                      - Kuvassa voi olla yllätyksellinen juju
                      - Ristomatin henkisiä kuvia > tutustutaan hänen "maailmaansa"


Kaksi eri maailmaa:


                     - Joulu & Talviaika
                     - Kesä & Mökkiaika


Ristomatin tuotteita Desing Hill myymälässä.


Meidän tiimi sai kuvattavakseen nuo valkoiset Saaristolyhdyt. Jokainen tiimi tuottaa kummastakin teemasta kuvat. Eli ryhdymme seuraavaksi miettimään toteutusta sekä talvi - että kesäkuvaan ja hahmottelemaan mieliimme Ristomatin "maailmaa".


Tämä kuva ei paljon inspiraatiota herätä, mutta tällaiset ne lyhdyt siis ovat.


 Kävin muutama viikko sitten ensikertaa täällä Desingn Hill-myymälässä ja kunhan tulee seuraavan kerran mahdollisuus täytyy siellä käydä ehkä vähän ostoksillakin. Suosittelen käymään! Ja mikä ihana kahvila herkkuineen siellä onkaan :)


- Milla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti