torstai 24. lokakuuta 2013

Lehtijuttu


Taitto tehtiin aukeamana, tässä minun lehtijuttuni.

 Laura Närhi feat. Erin - Siskoni


Liittyen kuvausjärjestelyihin ja arabian kattauskuvaan, teemme jokaisessa tiimissä myös "lehtijutun". Jokainen tiimin jäsen toteuttaa oman näköisensä taiton jutusta. Eli näissä kuvauksissa oltiin siellä Marttilassa autiotalolla, josta kuvat arabian "suomen kaunein kattaus" - kilpailuunkin syntyi. Koko prosessi alkoi siitä, että keksimme kuvausten taa yhdessä tarinan. Kahtena päivänä kävimme kuvaamassa siellä ja saimmekin paljon erilaisia kuvia aikaan.

___________________________________________________


Tarina:

Kaksi naista, sisarukset Vuokko ja Maija päättivät palata lapsuudenkotiinsa äidin poismenon jälkeen. He asuvat eripuolilla Suomea. Vuokko on jo nuoruudessa muuttanut Suomussalmelle, jossa hän asuu nyt perheensä kanssa. Maija taas asuu miesystävänsä kanssa Kirkkonummella muutettuaan sinne tämän perässä muutama vuosi sitten Vantaalta.

Lapsuudenkoti on autioitunut jo ajat sitten äidin jäätyä leskeksi. Hän halusi muuttaa kaupunkiin uusiin kuvioihin. Nyt siskokset halusivat palata muistelemaan ja katsomaan miltä talo Somerolla nykyään näyttää.

Kävipä niin uskomattomasti, että he löysivät sieltä ihania aarteita. Muunmuassa Arabian astioita ja ihania vanhoja esineitä, jotka he päättivät pelastaa. He viettivät kauniin syksyisen päivän muistellen lapsuuttaan. He päättivät jakaa arteet tasapuolisesti.

Illaksi he palasivat Maijan luokse Kirkkonummelle syömään tämän miesystävän tekemää ruokaa. Kukapa tietää pääsivätkö Arabian aarteet kenties heti käyttöön?


___________________________________________________ Lehtijuttua varten tiimin piti valita lehti, johon juttu leikisti tulee ja jäljitellä lehden tyyli mahdollisimman tarkkaan. Fontit ja kuvien asettelu siis matkittiin valitusta lehdestä. Tottakai mahdollisesti hieman modifioiden, ottaen huomioon valitut kuvat ja se mikä näyttää hyvältä. Meidän tiimimme valitsi lehdeksi Glorian kodin, sillä siinä oli sekä isoja, että pieniä kuvia. Aluksi mittasimme lehden kannesta sivun koon ja sen jälkeen kuvien sekä tekstien kokoja, jotta aukeamista saataisiin identtisiä taitoltaan. Kuitenkin joissain tapauksissa tämä ei oikein toiminut meidän kuvilla ja päädyimme hieman muuntamaan taittoa, jotta se olisi parempi silmälle ja katse kiinnittyisi oikeisiin juttuihin. Lisättiin tarina, kuvatekstit ja pikku yksityiskohtia.
Tässä minun lehtijuttuni & taittoni (postauksen alussa koko aukeama kuvana):


Tässä vielä prosessi kuvia kun olimme Sinin ja Vernan kanssa siellä kuvailemassa
tätä tehtävää varten :) Useampi sata kuvaa näistä päivistä kertyi - kuten pitikin.


 

- Milla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti