lauantai 19. lokakuuta 2013

Tutki ja testaa / Sukellus kameraan!

Aukko = F3.5,  Suljin 1/40,  ISO 1000

Hui hai! Tutki ja testaa!

Järjestelmäkameralla kuvaamisessa on todellakin loputtomasti opeteltavaa näin amatöörille. Pikkuhiljaa sitä ehkä jotain alkaa tajuamaan - ehkä!

No, meilläpä tuli myös koulussa tehtäväksi ottaa sen sata kuvaa ja tutkia kaiken maailman asetusten vaikutusta kuviin. "Myös epäonnistuneessa kuvassa piilee opin siemen."

Kuvia muokatessani oli pakko taas jäsennellä mieleen tarkemmin mitä mikin tarkoitti. Lähteenä kuvateksteihinkin on käytetty Mikko Saaren nettisivuja. Sieltä ehkä maalikkokin ymmärtää jotain näistä termeistä.

Pitäisi varmaan nyt useamman kuukauden kameraan tutustumisen jälkeen alkaa lueskella uudelleen myös käyttöohjeita ja kamerakaupan kylkiäisinä tullutta Canonin kirjaa josko sieltä aukenisi uusia juttuja.

Kamerana siis käytän Canonin EOS 600D:tä.
Sen sijaan tälläkertaa tämä kuvien "muokkaus" tuntui räiskimiseltä kun en omista kunnollista ohjelmaa. Picasalla ja paintilla joudun kaikki vääntämään. Ja nyt alkoi harmittamaan kun joka kuvassa fontti on vähän erikokoinen, mutta näillä mennään! Kuvat on jo tallennettu ja tässäkin oli jo ihan tarpeeksi hommaa! Nyt muita juttuja ja maanantaina taas kouluun. Kiitti ja kuitti!


- Milla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti