tiistai 24. syyskuuta 2013

Habitare / 10 messuosastoa


Aika loppui tähän tehtävään kyllä pikkuisen kesken. Ei kaikkii osastoihin kerennyt tutustumaan tarpeeksi eikä kaikkiin ollenkaan. Ensin ajattelin, että onko minulla edes kuvia kymmenestä eri osastosta. Olihan niitä, mutta en nyt tiedä millä perusteilla sitten näistä valitsisin 10 parasta. Ne nyt ovat kymmenen joista parhaiten saa tämän postauksen tehtyä. Ensimmäisinä tässä on kuitenkin selkeästi kiinnostavimmat ja minun makuun hienoimmat osastot.

__________________________________________________

Tipico

Tämä osasto oli minusta ensimmäinen sellainen, että "hei wau - hauskan näköinen osasto".
Rento ja väritykseltään kotoisa tunnelma.

Tipico on Helsinkiläinen korkealaatuisten sisustustuotteiden
projektimyyntiin ja maahantuontiin keskittynyt yritys.


Olen itse tutustunut Tipicoon taannoin jonkun tv-ohjelman kautta. Siinä esiteltiin noita valaisimia,
joilla on esim. funktio pöytänä sekä hormittomia "takkoja".

 __________________________________________________

Lundia

Toinen hauska osasto, joka oli toteutettu pitkälti puun voimaan luottaen. Vanerista rakennettu osaston pohja toimi hyvänä kontrastina rajoitetun ajan saatavilla olevalle mustalle tuotannolle. Minusta hyllyt olivat kivoja mustina. Ehdotinkin äidilleni hänen vanhojen lundia hyllyjen maalaamista mustalla. Liitutaulumaali olisi vielä kivempi sen täydellisen himmeyden vuoksi.

__________________________________________________

Out of the dark

Tämä oli kans yksi lemppari. Osasto oli rakennettu hauskasti. Eri tuotteita oli jaettu ohuin verhoin eri "lokeroihin". Kevyt ja ilmava rakenne ja värikkäät, omalaatuiset tuotteet valoilla esiin nostettuina toivat osaston suosikiksi. Osastolla oli esillä tuttuja brandejä ja uusia suunnittelijoita. Myös mm. niitä vanhoja luureja kännykkään...
Tobias Juretzek - Rememberme tuoli. Käsittääkseni valmistetaan kierrätys farkuista tai mistä vain. Vaikka omista vanhoistasi. Näistäkin oli jossain lehdessä tai ohjelmassa aiemmin, valitettavasti en muista siitä sen tarkemmin. / Tutut Fatboy säkkituolit ja valaisimet / Casamanian Him & Her tuolit. Hauskat - todella!

__________________________________________________

Balmuir

Luxusta, ihana samanlainen tunnelma koko osastossa. Lämmin ja yhtenäinen. Kuin viidentähden hotellissa.

__________________________________________________

Marimekko

Erottui selvästi muilla asettelullaan ja erilaisilla ideoillaan. Sopi hyvin tuon kankaan kuosi tähän koko toteutukseen. Tai toisinpäin - kankaasta ehkä idea on lähtenytkin.


"Sääpäiväkirja-kokonaisuuteen kuuluva Kuuskajaskari huokuu syystuulen tuiverrusta ja sen väripaletti kumpuaa syksyisestä luonnosta. Suunnittelijana Aino-Maija Metsola." marimekko.fi.

__________________________________________________

Tikkurila

Tikkurilan osasto oli toteutettu ihan uudella idealla. Perinteisiä isoja maali värikarttoja tms. ei ollut esillä. Osasto perustui kuohuviini baariin ja osastoon oli sisäänrakennettuna tikkurilan tuotteita ja erilaisia värejä. Minun silmään pisti kuitenkin tuote-esittelijöiden epäsopivat asut verrattuna osaston väritykseen. Toki vaatetus oli yhteneväinen Tikkurilan normaalin ja totutun värimaailman kanssa, mutta toisaalta olisin tähän ehkä kuitenkin kaivannut yhteneväisyyttä.
Takaseinän kettu...

__________________________________________________

Unikulma

"Jokaiselle jotakin".

__________________________________________________

Götan maailma - omituista antiikkia

Antiikki / nykytaiteen hallissa oli tämä erikoislaatuinen osasto - kuten jo ständikin sen sanoo. Ehkä hieman mielipiteitä jakava ja minäkin eläinrakkaana toisaalta karsastan täytettyjä eläimiä. Toisaalta! Kyllä kuitenkin meiltäkin löytyy poronsarvet, häräntalja, lampaantaljoja ja täytetty pöllö - mummulta peritty aarre. Joten toisaalta - ei tämä maailma muuksi muutu.

__________________________________________________

Airam

Innovatiivinen ja erilainen kokonaisuus - tuli mieleen talon silhuetti, mutta tämähän on kuitenkin kolmiulotteinen. Kiva toteutus.__________________________________________________

Puustelli - Miinus keittiö

Puustellin Miinus keittiön osasto oli hieno. Plussaa myös siitä, että Miinuskeittiön runkomateriaali on vedenkestävää, kierrätettävää biokomposiitti materiaalia. Eli tämä oli monella tapaa "IN" osasto.
Hämmästyin myös läpinäkyvästä näytöstä, jossa pyöri mainosmateriaalia. En ole ikuna moista nähnyt. Siis kuin tuollainen nukkekoti jonka edessä seinällä pyörii Miinuskeittiön mainos. Tieteiselokuvasta tuttu? :D
- Milla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti