torstai 12. syyskuuta 2013

Näyteikkunat ja ykköspöytä


Menimme siis sovitusti viikolla 37 toteuttamaan Studio25:den ikkunat ja ykköspöydän.
Luonnosideat näytettiin myymälässä ja saimme vapaat kädet tehdä mitä halusimme. Luonnoksissa näkyneet kettingit, verkot ja matot jäivät kenties hautumaan ideoina kauppaan, tälläerää niitä ei kuitenkaan voitu toteuttaa. 

Jos olet missannut mitä tätä edelsi lue edellinen postaus

Päätettiin aluksi yhdessä, että jakaudutaan pareiksi.
Toiset teki pienen ikkunan, johon he suunnittelivat ja vaihtoivat uuden somistuksen jonka aiheena oli juhlavampi ilme. Minä ja parini mietittiin ja toteutettiin taas "isomman" ikkunan ilme, johon tarkoitus oli luoda rennompi henki. Valitsimme vaatteet ja asusteet ja toiset saivat käydä ostamassa myös legginsit rekvisiitaksi.

Purimme ensi kertaa parini kanssa tällaisia koottavia mallinukkeja ja vähän kyllä jännitti varsinkin kun erikseen painotettiin kuinka hintavia ne on. Luotimme siihen, että koululla on varmastikin joku vakuutus ;)

Kuvat kertovat taasen enemmän:

NÄYTEIKKUNAT


Riisumista ja purkamista. Tässä näkyy myös hyvin "ennen" tämä
isompi ikkuna missä on istuva miesnukke.


Pukemista ja pyllistelyä...


Joku pääsi yllätämään meidät työntouhussa. Opettajamme Jola oli "muilla asioilla"
ja "sattui" sitten paikanpäälle juuri parahiksi ottamaan todistusaineistoa ;)Isompi ikkuna ENNEN ja JÄLKEEN.


Pienempi ikkuna ENNEN ja JÄLKEEN. Tuo aukiolo lappu jää ikävästi peittämään kaunista mekkoa,
muttei voinut siitä siirtyä joten eläkäämme asian kanssa. Haluttiin myös tälle
herra paljasjalalle kengät, jotta joka nukella kautta linjan on jotain jalassa.


Isompi ikkuna valmiina.


Pienempi ikkuna valmiina. Harmillista, mutta tässäkään ei naisnuken ihanaa niittimekkoa näy.
Mutta tällainen urbaani pikkumusta tyyli :)
Ikkunoiden yksityiskohtia.


PÖYTÄ


Kun ikkunat oli saatu valmiiksi käytiin kaikki yhdessä ykköspöydän kimppuun, josta haluttiin jotenkin "värikkäämpi" / huomiota kiinnittävämpi kuin aiempi esillepano. Mitään hirmu räikeitä värejä ei kuitenkaan pöytään haluttu tuoda, että se noudattaisi kuitenkin samaa linjaa ikkunoiden kanssa.

Pöydän tekoa...


Ykköspöytä ENNEN ja JÄLKEEN.


Pöytä JÄLKEEN.


Pöytä jälkeen.


Pöydän mallinukke uusine vaatteineen.


Kokemus oli varsin mukava ja päivä hurahti hyvin nopeasti. Teimme koululla vielä ikkunoihin hintakyltit, jotka toimitimme myymälään iltapäivällä.

Mielestäni koko tehtävä sujui tiimimme puolesta aikas hienosti. Suunnittelut ja toteutus meni joutuisasti, eikä meille missään vaiheessa tullut pahempaa erimielisyyttä. Aikataulut piti ja saimme toteuttaa omaa visiotamme.

Huonoja puolia on välillä vaikeaa pukea sanoiksi. Mutta mielestäni niitä olivat ehkä ikkunaluonnos materiaalin ja teeman puute valitsemamme yrityksen puolelta. Se loi haastetta. Olisi ollut hauskaa, jos olisimme voineet tehdä hieman täsmällisemmät luonnokset jo ennen toteutusta, jottei koko suunnittelu ikkunojen osalta olisi jäänyt toteutuspäivän alkuun. Nyt se siis suoritettiin paikanpäällä lennosta. Emme myöskään saaneet asiakkaalta niin suoraa palautetta kuin olisimme kenties toivoneet.

Opin, että kaikkia pitää ryhmässä osata kuunnella ja joissakin isommissa projekteissa jakaa varmasti selvemmin roolit kuka tekee mitäkin. Tässä oli helpompi tehdä vähän kaikkea yhdessä. Jokainen pisti oman panoksensa tehtävään ja koko tehtävä tehtiin loppuun saakka yhdessä minun mielestäni hyvällä hengellä.

Ryhmän mielestä näyteikkunat olivat onnistuneet. Jos jotain pitää keksiä mitä tekisin toisin, niin ehkä olisi juuri ennen toteutuspäivää vielä voinut käydä katsomassa vaatteita valmiiksi. Ja tehdä pari luonnosta siltikin liikkeelle, josta olisi ollut selkeämpi toteuttaa. Esim. yksi tälläinen tyylikäs ja liikkeen toisenlaista tyyliä edustaen ja toinen esim. Benchin todella kirkasvärisistä vaatteista koostettu. Mietin nyt jälkeenpäin, että sellaista ikkunaa en muista nähneeni ko. liikkeessä koskaan. Toisaalta en tiedä olisiko varsinkaan naisten materiaali tuotteiden osalta riittänyt jos ikkunat olisi toteuttanut pelkästään "todella värikästä" - teemalla.

Eikun taas yhtä kokemusta rikkaampana eteenpäin kohti uusia tuulia!

- Milla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti