torstai 5. syyskuuta 2013

Yrittäjäpäivä 5.9


Tänään yrittäjäpäivänä menimme koulumme toisen vuoden visualistiopiskelijoiden järjestämään yrittäjäpäivä tapahtumaan. Tapahtumasta tulikin loppujen lopuksi aika paljon juttua. Toivottavasti jaksat kuitenkin selata koko postauksen mikäli aihe kiinnostaa. Voin taata, että päivä oli ainakin todella mielenkiintoinen ja mukava!

Aamu alkoi Stara Consulting yrityksen Patrick Staran avaus puheen vuorolla. Stara Consulting tarjoaa yrityksille ja organisaatioille konsultointi- ja valmennuspalveluja.  Hän kertoi mm. yrittäjän tärkeistä taidoista ja siitä millä yrittäjämaailmassa pärjäisi paremmin. 


Taisi olla tuossa kohdassa viisi: "Taito reagoida mahdollisuuksiin" - kun hän kaivoi taskustaan esiin kymmenen euron setelin ja kysyi kuka sen haluaa? Pientä pulinaa, joku huusi voivansa sen ottaa ja kuulin  myös itseni sanovan, että "kyllä se kelpaisi". Kukaan ei kuitenkaan reagoinut mitenkään. Patric kysyi vielä uudestaan ja sanoi sitten jotain, että tulkaa nyt joku hakemaan kuka tän haluaa. Minähän sitten jotenkin vaan menin ja otin sen. Yllätin hieman jopa itseni, mutta mitä hittoa? Kyllä se raha ja positiivisesti itsensä yllättäminen kelpaa aina. Sain pienet ablodit ja varmaan hieman punastuin. Kääks!

Seuraavaksi siirryimme kiinnostuneina katsomaan ja kuulemaan neljän menestyneen bloggaajan haastattelua. He kertoivat mm. miten päätyivät bloggaajiksi ja mitä etuja - ja haittoja se on heille tuonut mukanaan. Tunti hurahti hyvin nopeasti ja heitä oli todella hauska kuunnella. Täytyy myöntää etten yhtä lukuunottamatta tiennyt yhtään mitä odottaa, mutta kaikki blogit vaikuttivat ainakin visuaalisesti todella mielenkiintoisilta.

Kurkkaa blogeihin ihmeessä itsekin. Tästä Jannen, Valtterin, Säteen ja Thelman blogeihin.
Bloggaajien ja lounaan jälkeen siirryimme Astrum areenalle katsomaan muotinäytöstä, jossa malleina toimivat oman koulumme oppilaat. Yhteistyökumppaneina olivat mm. Veromoda, Jack and Jones, Trendilaukku ja Snob Shop. Tässä tyylinäytettä näytöksestä. Musiikki tempasi mukaan ja mallit näytti selvästä jännityksestä huolimatta hyviltä ;)


Taustalla soi: Swedish House Mafia - Greyhound
Muotinäytöksen jälkeen oli vuorossa ehkä se päivän puhutuin juttu. Kohokohta. Nimittäin Duudsonien Jarno Laasalan "luento" heidän jutustaan. Duudsonithan on oikeastaan huikea kertomus yrittäjyydestä, sitoumuksesta omaan juttuun, periksi antamattomuudesta, onnistumisesta ja unelmien täyttymisestä pienellä ripauksella hulluutta. Heidän tarinansa alkoi "virallisesti" vuonna -95 moon tv:n kautta ja tänäpäivänä Duudsonit tunnetaan ympäri maailman, ohjelmat pyörii jenkkien MTV:tä myöden ja uusimman "Duudsonit tuli taloon" formaatin kautta koko homma on lähtenyt taas uuteen nousuun.
Luennon alussa Jarno sanoi toivovansa, ettei tulossa ole tylsin kuulemamme esitys, mutta sitä se ei todellakaan ollut! Päinvastoin se oli todella ispiroiva ja hieno kertomus heidän historiastaan. Siitä, että koskaan ei pidä luovuttaa. Tarina yrittäjyyden vaikeuksista ja siitä kuinka he ovat niistä selvinneet ja nousseet aina uudestaan jaloilleen - unelmien toteutumisesta. Tykkäsin todella hänen tyylistään esiintyä ja kertoa omaa tarinaansa. Ei voi muuta sanoa kun, että todellakin ison hatun noston arvoinen tarina! Olen itse nuoruudessa ollut heidän faninsa ja tämä nosti pojoja kyllä mun silmissä entisestään. Hyvä pojat!

Pari pointtia joita esityksestä jäi mieleen parhaiten olivat: "Laita kaikki likoon", "Usko aina omaan juttuusi ja vie sitä eteenpäin välittämättä muista", "Kaveria ei jätetä".


Kaikki on laitettu "likoon". Kirjaimellisesti. Sukukalleuksia myöden tässä tapauksessa.


"MIKÄÄN EI OO MAHROTONTA!"


Koska mikään ei oo!? Usko itseesi ja unelmiisi. Kuten Jarnokin sanoo täytyy vähän miettiä mitä toivoo. Tuli siitä mieleeni myös joskus kuulleeni Andy McCoyn sanat "Mieti tarkkaan mitä sä toivot, koska sä voit saada sen." Tuo on mielestäni niin totta!

Mutta mitäs sitten tapahtuikaan?
En tiedä miksi minusta otetut kuvat on 9 / 10
just tän näköistä jörötystä. Pitkästä aikaa kuvat
onnistui viime lauantaisista häistä.
Näytin siltä miltä näytän omasta mielestäkin
peiliin katsoessa. Toivottavasti se peili näyttäis
kuitenkin sen "totuuden" tässä tapauksessa.
Pistetään jännityksen piikkiin tämä ;)


Huikean esityksen jälkeen siirryttiin takaisin kauppikselle jossa käytiin vielä Linked In "pajassa" luomassa omat tunnukset verkkopalvelu Linked In:iin. Yllätys yllätys. Palvelu on työnhakijoiden- ja antajien oma portraali, johon tunnukset tekemällä sinut voidaan bongata töihin jopa ihan "sattumalta". Tekemättä siis itse sen enempää asian eteen.

Pajan vetäjä ilmaisi asiaa tähän tyyliin: "Jos henkilö X näkee sinut esiintymässä jossakin tilaisuudessa ja haluaa juuri sinut mukaan omaan projektiinsa, hän voi palata nimelläsi hakemaan tietojasi Linked In:istä". Saman syyn vuoksi kannattaisi palveluun lisätä profiilikuva, josta sinut voidaan tunnistaa juuri oikeaksi henkilöksi. Täytyy tuota omaa profiilia varmaan jossain vaiheessa vähän päivitellä. Eipä kai tuosta haittaa ainakaan voi olla vaikka ensin ajattelin, että eikä - TAAS yksi profiili lisää hoidettavana.
Tack och adjö - olihan huikea päivä. Kiitos järjestäjille eli
Salon Seudun Ammattiopiston toisen vuoden Visualisti opiskelijoille - VISU12!

Ensi vuonna vuoro järjestää - on meillä! Jaiks! Ja paremmaksihan tietysti tarviis pistää ;)


- Milla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti