torstai 12. syyskuuta 2013

Näyteikkunan ja uuden myymäläpohjan toteutus


 Tehtävänämme oli ensimmäisellä jaksolla näyteikkuna ja myymäläsomistus opinnoissa suunnitella suoraan asiakkaalle näyteikkuna tai ykköspöydän esillepano. Mahdollisesti molemmat. Menimme kaikki omissa jaetuissa tiimeissämme hakemaan kaupungilta asiakkaita heti toisen opiskeluviikon alussa.

STUDIO25


Team Minea (eli mun tiimi) pyysi ja sai asiakkaaksi Studio 25:den. Teimme samasta liikkeestä myös myymälätila kartoituksen, joka sekin oli tehtävänä tällä jaksolla. 

Kauppiaankaan mielestä vanha myymälän pohjaratkaisu ei ollut se kaikista toimivin ja mikä mukavaa - meidän yllätykseksemme saimme toteuttaa myymälän pohjaratkaisun uudistuksen meidän tekemien pohjapiirrosluonnosten perusteella.

Teimme luonnokset sekä pohjapiirros vaihtoehdoista, että ikkunasta ja ykköspöydistä. Uusien näyteikkuna luonnosten pohjana oli myös uusitun pohjaratkaisun idea siirtää ykköspöydät uudelle paraatipaikalle.

Myymälän alkutilannetta viikolla 33 meidän sopiessa projektista.
 Kaikilla ryhmän jäsenillä oli heti alussa samat visiot pöytien
ja sitä kautta koko myymälän uudelleen järjestelystä.
Tässä pöydät vielä erillään.


Viikolla 35 saimme valmiiksi lopulliset luonnokset ikkunoista. Ne olivat kuitenkin edelleen suuntaa ja ideoita antavia, sillä ikkunan teema ja siihen valikoituvat vaatteet selvisivät vasta juuri ennen toteutusta. 

Halusimme lähinnä käyttää konseptiin sopivaa henkeä ja värejä. Street tyyliä ja yksilöllistä ilmettä... Päätimme käyttää leikkaa liimaa tekniikkaa yhteinäisen ilmeen saamiseksi. Haimme netistä kuvia brändeistä ja ketjusta jotka kaikki saivat printteinä käyttöönsä luodakseen oman visionsa ikkunasta.


Tässä oma luonnokseni ikkunasta.


Tiimimme luonnoksia.


Myymälän vanha pohjaratkaisu mittakaavassa 1:20.


Tiimimme jatkoi myymälätilakartoituksen tekemisellä, sillä pohjaratkaisun vuoksi se vaikutti myös näyteikkuna suunnitelmien tekoon oleellisesti. Teimme kolme erilaista pohjaluonnosta joista yhdestä  rakennettiin lopulta myymälän uusi pohja viikon 36 alussa. Pohjaluonnoksissa oli liikuteltavat ja kiinnitettävät "kalusteet" mittakaavassa 1:20.

Aloitimme projektin aamusta ennen liikkeen aukeamista roudaamalla kalusteita uusille paikoilleen ja välillä jouduttiin  hieman soveltamaan suunnitelmia, sillä aivan kaikki mikä paperilla näytti hyvältä ei sitten kuitenkaan ollut se kaikista paras ratkaisu myymälässä. Tila on muodoltaan suhteellisen haastava. Kapea ja pitkä kuitenkin sisältäen muutaman korkean ja massiivisen vaaterekin.


Myymälän pohja uusimisen jälkeen.


Myymäläpohjan uudelleen järjestelyä:


Ennen aloitusta ja miettimistä miten jatketaan. Ykköspöydät saatu jo paikoilleen.


Imuroitiinkin välillä pahimmat villakoirat pois.


Ennen ja jälkeen.


Ennen ja jälkeen kassalta sisäänkäyntiä kohden.


Ennen ja jälkeen sisääntulosta.


Yleisiä fiiliksiä vaatteista...


Firetrap on yksi Studio 25:den myymistä merkeistä. Sen maskottina toimii hieman erilainen "puutarha tonttu" Deadly.


Viikon 37 loppupuolella menimme myymälään tekemään uusiksi näyteikkunat ja "ykkös pöydän".
Niiden toteutuksesta erillinen postaus "Näyteikkunat ja ykköspöytä".


- Milla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti